Το βραβείο “SLAPP, Πολιτικός της Χρονιάς” κερδίζει ο Γρηγόρης Δημητριάδης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το βραβείο “SLAPP, Πολιτικός της Χρονιάς” κερδίζει ο Γρηγόρης Δημητριάδης

SHARE THIS

Το βραβείο SLAPP, πολιτικός της χρονιάς πήρε ο πρ. γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού.

Το βραβείο “SLAPP, Πολιτικός της χρονιάς” κερδίζει ο Γρηγόρη Δημητριάδης, μετά τις αγωγές που έκανε σε ΜΜΕ μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο που είχε στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γραμματέας του επιλέχθηκε από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση CASECoalition κατά της φίμωσης από καταχρηστικές αγωγές

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά την παραίτηση του για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είχε ασκήσει αγωγή κατά των Reporters United και της Εφημερίδας των Συντακτών, καθώς και των δημοσιογράφων Νικόλα Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Θανάση Κουκάκη, ζητώντας συνολικά ένα ποσό άνω των 500.000€.

Ως SLAPP (Strategic lawsuits against public participation), ορίζονται οι Στρατηγικές αγωγές από ισχυρούς προς μη κυβερνητικά πρόσωπα ή οργανισμούς, σε δημοσιογράφους και οργανισμούς που τους ασκούν κριτική. Στόχος μιας τέτοιας αγωγής είναι ο εκφοβισμός.

Μέσα από τον διαγωνισμό γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί η απήχηση του θέματος στο ευρύ κοινό, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ποιοι και γιατί ασκούν συγκεκριμένες πρακτικές, προκειμένου να “θάψουν” την ερευνητική δημοσιογραφία.

Exit mobile version