Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες εξαιτίας έκρηξης σε ορυχείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρκία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες εξαιτίας έκρηξης σε ορυχείο

SHARE THIS

Δεκάδες οι νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βόρεια Τουρκία.    

Την ζωή 41 ανθρώπων στοίχισε η έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, σε ανθρακωρυχείο στη βορειοδυτική Τουρκία. Νεκρός βρέθηκε εν τέλη και ο μοναδικός αγνοούμενος ανθρακωρύχος.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο του ορυχείου, γύρω στις 18.15, τοπική ώρα. Η κυβερνήτρια του Μπαρτίν Νουρτάτς Αρσλάν είπε ότι 44 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε βάθος 300 μέτρων και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, συγγενείς των ανθρακωρύχων παρακολουθούσαν εναγωνίως τις προσπάθειες των διασωστών. Ορισμένοι εργάτες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα.

Οι αρχές αιτιολόγησαν την έκρηξη σε ανάφλεξη ενός αερίου, και το γεγονός σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σε αυτό το σημαντικό ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν, το οποίο λειτουργεί από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια της εξέφρασε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, εκφράζοντας και τις ανησυχίες της μέσω ανάρτησης της στο Twitter «Ελπίζουμε να διασωθούν οι παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Exit mobile version