Άρτα: Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του βρέφους- Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο πατέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρτα: Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του βρέφους- Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο πατέρας

SHARE THIS

«Να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση», δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ο τραγικός πατέρας.

Σε συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αποδίδεται ο τραγικός θάνατος του βρέφους Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής.

Ειδικότερα, το βρέφος που ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο χθες Τρίτη (9/5), ο 37χρονος πατέρας για περισσότερο από 7 ώρες, υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βηχα, δυσκολία αναπνοής, υποξια (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας (έλλειψη οξυγόνου), ταχυκαρδία, και κυάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (12/5) ζήτησε και πήρε ο 37χρονος πατέρας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση.

 

Και οι δύο γονείς επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους

Ο συνήγορος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση». Μάλιστα, ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας για ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δυο ψυχές, της μητέρας του και του ιδίου» είπε συγκεκριμένα ο συνηγορός του, σημειώνοντας πως «την Παρασκευή είναι η ανάκριση, κατόπιν θα μπορέσουμε να πούμε ότι θέλετε. Όπως είπε νοσηλεύεται σε καταστολή με φάρμακα και δεν μπορεί να μιλήσει, και αυτός και η γυναίκα του. «Είναι σε ασφαλή χέρια στο νοσοκομείο, φρουρείται όλες αυτές τις μέρες και θα εξακολουθεί να φρουρείται. Πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας.» Τέλος, το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση» και ότι θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του.

 

Exit mobile version