«Τρέχουν τώρα που πήρε διαστάσεις το θέμα να φέρουν αναισθησιολόγους στο Παίδων»
EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τρέχουν τώρα που πήρε διαστάσεις το θέμα να φέρουν αναισθησιολόγους στο Παίδων»

SHARE THIS

«Από τα ιδιωτικά όταν έχουν σοβαρό περιστατικό τρέχουν στο δικό μας νοσοκομείο, στο δημόσιο», σημείωσε ο νοσηλευτής Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος.

Για εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο ο επί 30 χρόνια εργαζόμενος νοσηλευτής στο νοσοκομείο Παίδων, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Η πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια στον χώρο της υγείας, είναι ανατριχιαστική. Είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζεται στην υγεία, μιας πολιτικής που απαξιώνει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Η αναβολή των χειρουργείων δεν γίνεται μόνο λόγω έλλειψης των αναισθησιολόγων. Στην πανδημία είχαν περικοπεί κατά 80%. Δεν έγινε καμία προσπάθεια αναπλήρωσης αναισθησιολόγων. Δεν έγινε καμία προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα να ανοίξουν οι οργανικές θέσεις».

«Προ κρίσης στο Αγία Σοφία Παίδων είχαμε 24 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων, επί μνημονίων μειώθηκαν σε 17 και επί Μητσοτάκη απέμειναν 10 μείον 2 που βρίσκονται σε άδεια υγείας, δηλαδή 8! Κι επειδή λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν υπάρχουν, δεν βρίσκουμε κλπ. διευκρινίζω ότι κυβέρνηση αυτή δεν έκανε καμία προκήρυξη θέσης, ούτε μία!» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Τρέχει ο κ. Μητσοτάκης έμαθα κι αν όχι ο ίδιος, οι συνεργάτες του, τρέχουν σήμερα που πήρε διαστάσεις το θέμα να προκηρύξουν θέσεις. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι αναισθησιολόγοι που λείπουν. Το Μικροβιολογικό υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουμε 150- 200 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών!»

Ο κ. Χαραλαμπόπουλος επισήμανε ότι η όλη πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία στοχεύει στην ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, φέρνοντας το παράδειγμα του Παίδων Πεντέλης. Μίλησε χαρακτηριστικά για προσπάθεια απαξίωσης του νοσοκομείου από την πολιτεία.

Αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε: «Από τα ιδιωτικά όταν έχουν σοβαρό περιστατικό τρέχουν στο δικό μας νοσοκομείο, στο δημόσιο».

Exit mobile version