Τροχαίο στη Βουλή: Στη δημοσιότητα βίντεο από το θανατηφόρο χτύπημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Στη δημοσιότητα βίντεο από το θανατηφόρο χτύπημα

SHARE THIS

Στο βίντεο, τραβηγμένο από ψηλά, φαίνεται καθαρά η στιγμή του δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας

Βίντεο από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας είδε το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Στο βίντεο, που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Θ.Κόκκαλης φαίνεται η στιγμή της πρόσκρουσης της μοτοσικλέτας με το υπηρεσιακό όχημα, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στη Βουλή.

Στην περιγραφή του στο Youtube αναφέρεται το εξής: «Το βίντεο έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα του καναλιού με επισήμανση ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πρόκειται για το δυστύχημα που συνέβη έξω από την Βουλή την Παρασκευή 12/3/21».

Όπως φαίνεται ο Ιάσονας ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Μπροστά και μετέπειτα αριστερά της μηχανής (ακριβώς στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής οι λωρίδες ανόδου από μία γίνονται δύο) βρισκόταν ταξί το οποίο έκοψε ταχύτητα για να περάσει το υπηρεσιακό όχημα που ήταν σταματημένο στο αντίθετο ρεύμα (προκειμένου να περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου), πράγμα που πιθανότατα είχε ως αποτέλεσμα να εμποδιστεί η ορατότητα του 23χρονου ο οποίος δεν προλαβαίνει να κόψει ταχύτητα και συγκρούεται με το πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι η είσοδος των οχημάτων στο πάρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο που δεν βρισκόταν στο σημείο.

Στο επίμαχο βίντεο ακούγεται και μια ανδρική φωνή, η οποία μεταξύ άλλων λέει: «Κανένας δικός μας δεν εμπλέκεται».

Αξίζει να δοθεί σημασία στον ήχο από το βίντεο, καθώς ακούγεται φωνή από ασύρματο να ρωτά «είναι παράσυρση πεζού από υπηρεσιακό όχημα, ορθόν;». Μοιάζει ωστόσο αδύνατο να υπήρξε πληροφόρηση περί «πεζού» κατά λάθος από οποιονδήποτε από τους παρόντες ή διερχόμενους αστυνομικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. η γνησιότητα του επίμαχου βίντεο, ούτε έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Exit mobile version