Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

SHARE THIS

Την επιδημιολογική επιτήρηση και την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων με στοιχεία από την Ελλάδα, παρείχε ο Σωτήρης Τσιόδρας και παρουσίασε τα αποτελέσματα.

Μετά από μήνες απουσίας,  καλλιέργειας εφησυχασμού και αντιφατικά μηνύματα από την κυβέρνηση, ο Σωτήρης Τσιόδρας επιστρατεύτηκε σήμερα για να μιλήσει σήμερα ως η φωνή της επιστήμης, και να τονίσει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποδοτικά.

Αφού ανέλυσε τα στοιχεία, υπογράμμισε ότι «τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες. Μειώνουν τον κίνδυνο, όχι μόνο στις μεγαλύτερες, αλλά και στις μικρότερες ηλικίες».

Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι το εξής:

«Υπολογίζεται πως με τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει μέχρι 11 Οκτωβρίου έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους. Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 παραπάνω θανάτους από αυτούς που έχουμε. Έχουμε αποφύγει 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ».

«Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα της νόσου και σε εμβολιασμένους. Αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό» σχολίασε αρχικά ο κ. Τσιόδρας, προτού παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας με δεδομένα μέχρι 11 Οκτωβρίου 2021, καθώς, όπως τόνισε, υπάρχει ανάγκη «η χώρα μας να έχει τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού».

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος προειδοποίησε πως η κυκλοφορία του ιού θα αυξηθεί, υπογραμμίζοντας σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία την τεράστια σημασία για τον εμβολιασμό και το «επιπρόσθετο όφελος που μπορούμε να πετύχουμε επιτυγχάνοντας υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».

Exit mobile version