Β. Μάγγος: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του – Κατηγορούνται 6 αστυνομικοί για τον βασανισμό του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ / FACEBOOK
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Μάγγος: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του – Κατηγορούνται 6 αστυνομικοί για τον βασανισμό του

SHARE THIS

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ' εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Να αποδίδει φαίνεται ο ακούραστος αγώνας του πατέρα του Βασίλη Μάγγου για την δικαίωση του παιδιού του, που άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες μετά τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου, η υπόθεση θανάτου του Βασίλη Μάγγου φαίνεται να παίρνει νέα τροπή καθώς όπως σημειώνει, «με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερεις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή 2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους)».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού».

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ’ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Μάγγος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου 

Exit mobile version