Βαρυμπόμπη: Αναζωπύρωση της φωτιάς – Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρυμπόμπη: Αναζωπύρωση της φωτιάς – Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

SHARE THIS

Αναζωπύρωση σημειώθηκε σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης. Η φωτιά καίει σε ρεματιά ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη.

Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις

Μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, εστάλη πριν λίγο από στους κατοίκους της περιοχής που φούντωσε η φωτιά.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό για Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες. «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας. Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αφίδνες ή Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» τονίζεται στο μήνυμα.

Στο Κρυονέρι, οι πολίτες έλαβαν νέο μήνυμα του 112 στις 14:40 να κλείσουν παράθυρα, πόρτες και καμινάδες έτσι ώστε να μην μπουν καύτρες και στάχτες μέσα στα σπίτια.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ανακοίνωσε πως προχωρά σε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής στάθηκαν καταγγελίες των πολιτών, δημοσιεύματα του Τύπου καθώς και μια αναφορά δικηγόρου, ο οποίος θέτει μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν απαντήσεων.

Exit mobile version