Βαρουφάκης μετά την επίθεση: «Παρακράτος –  Μην αποπροσανατολιστούμε, θρηνούμε τα Τέμπη»
EUROKINISSI) ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρουφάκης μετά την επίθεση: «Παρακράτος – Μην αποπροσανατολιστούμε, θρηνούμε τα Τέμπη»

SHARE THIS

Ο κ. Βαρουφάκης, έκανε λόγο τόσο για «μπράβους της νύχτας» όσο και για «παρακράτος» και «υπόκοσμο που δεν θα αφήσουμε να μας διχάσει»

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου και πήρε εξιτήριο αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Σημειώνεται πως έλαβε επίθεση από 4 άτομα αγνώστους ενώ ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη του ΜέΡΑ25 από την Ευρώπη. Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες βιντεοσκοπούσε την επίθεση.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, υπέστη εξαιτίας της επίθεσης κάταγμα στη μύτη, με τους γιατρούς να του συνιστούν να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, ο ίδιος όμως προτίμησε να αποχωρήσει.

Στο πρώτο του μήνυμα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, έκανε λόγο τόσο για «μπράβους της νύχτας» όσο και για «παρακράτος» και «υπόκοσμο που δεν θα αφήσουμε να μας διχάσει».

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα, προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους».

Ακόμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε: «Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Με ανάρτηση στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζει ότι «η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας» και επισημαίνει ότι αποτελεί «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε:

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον @yanisvaroufakis, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

 

Exit mobile version