Βατόπουλος: «Να δημοσιεύονται τα πρακτικά της επιτροπής-Συμβαίνει και στην Βρετανία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος: «Να δημοσιεύονται τα πρακτικά της επιτροπής-Συμβαίνει και στην Βρετανία»

SHARE THIS

Υπέρ της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων τάχθηκε σήμερα ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η επιτροπή δεν έχει κάτι να κρύψει». Με τη φράση αυτή ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση να δημοσιεύονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ειδικής επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Μάλιστα, ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα τη Βρετανία, όπου τα πρακτικά των συνεδριάσεων της ανάλογης επιτροπής δημοσιεύονται την επόμενη ημέρα με σβησμένα τα ονόματα.

Όμως, η κυβέρνηση, παρά τα όσα ακούγονται για εργαλειοποίηση της Επιτροπής αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά, ώστε να μάθει ο κόσμος με βάση ποιες εισηγήσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις, και εάν τελικά αυτές είναι πολιτικές ή επιστημονικές.

Χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μάλιστα, είχε δηλώσει πως ενδεχόμενη δημοσίευση των εισηγήσεων θα οδηγούσε σε «άδειασμα» των μελών της επιτροπής, καθώς «δεν είναι σωστό να ταυτίσουμε πρόσωπα και απόψεις».

Exit mobile version