Βατόπουλος: Η απαγόρευση συναθροίσεων δεν ήταν πρόταση της Επιτροπής
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Βατόπουλος: Η απαγόρευση συναθροίσεων δεν ήταν πρόταση της Επιτροπής

SHARE THIS

Η επιτροπή των ειδικών ουδέποτε εισηγήθηκε την απαγόρευση συναθροίσεων που ανακοινώθηκε την Τρίτη, διευκρίνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος διέψευσε τον ισχυρισμό ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε την απαγόρευση συναθροίσεων που ανακοινώθηκε σήμερα (26/1).

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε πως το εν λόγω μέτρο δεν προήλθε από πρόταση της Επιτροπής, προσθέτοντας, ωστόσο, πως εν μέσω πανδημίας δεν είναι λάθος να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Μεταλλάξεις

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, οι οποίες εξαπλώνονται ολοένα περισσότερο σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού να είναι πιο μεταδοτικά από το αρχικό, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως είναι πάρα πολύ πιθανό να επικρατήσουν και πως γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να εμβολιαστεί το γρηγορότερο δυνατόν ο γενικός πληθυσμός.

Πιθανό ένα τρίτο lockdown

Παράλληλα, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτο lockdown, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως αυτό είναι κάτι που δεν είναι πιθανό να γίνει πάρα πολύ γρήγορα. Ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και πως γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Επέστησε, επιπλέον, την προσοχή των πολιτών, η οποία προειδοποίησε πως θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλη και συνέχισε λέγοντας πως χρειάζεται καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Γυμνάσια και Λύκεια

Υπογράμμισε, τέλος, πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την ερχόμενη Δευτέρα, δίχως, ωστόσο, να αποκλείει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον, εάν αλλάξουν τα δεδομένα.

Exit mobile version