ΒΙΟΜΕ: Απετράπη η περίφραξη του εργοστασίου από τα funds
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΜΕ: Απετράπη η περίφραξη του εργοστασίου από τα funds

SHARE THIS

Είχε προηγηθεί κάλεσμα να ενισχυθεί η περιφρούρηση του εργοστασίου, προκειμένου να αποτραπεί η τοποθέτηση περίφραξης

Ακόμη μια προσπάθεια καταστολής ενάντια της ΒΙΟΜΕ, που συνιστά το πρώτο εγχείρημα εργατικής αυτοδιαχείρισης βιομηχανικής μονάδας στη χώρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, απετράπη με την βοήθεια εργαζόμενων και αλληλέγγυων πολιτών.

Ειδικότερα, αποτράπηκε μια απόπειρα περίφραξης του χώρου του εργοστασίου, από το fund που αγόρασε τις εγκαταστάσεις και το οικόπεδο της Φιλκεράμ, με συνοδεία της ΕΛΑΣ.

Το χρονικό

Συνεργείο που έφτασε στις 9.15 το πρωί της Τρίτης στο εργοστάσιο της BIOME συνοδεία αστυνομίας, προσπάθησε να τοποθετήσει περίφραξη στην είσοδο, κατ΄ εντολή του fund, που απέκτησε το εκπλειστηριασμένο οικόπεδο της Φίλκεραμ.

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι που περιφρουρούν το κατειλημμένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστασιο, απέτρεψαν την προσπάθεια τους.

Τελικά, ο επικεφαλής του συνεργείου δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει στην τοποθέτηση της περίφραξης και αποχωρώντας οι εκπρόσωποι του fund (δικηγόρος, εργολάβος, συνεργείο), αφού συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, υποστήριξαν ότι «δίνουν διωρία μία ημέρα», όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της ΣΕ ΒΙΟΜΕ.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα να ενισχυθεί η περιφρούρηση του εργοστασίου, προκειμένου να αποτραπεί η τοποθέτηση περίφραξης.

Exit mobile version