Βόλος: Αλληλεγγύη των συνταξιούχων στους πλημμυροπαθείς
TAXYDROMOS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Αλληλεγγύη των συνταξιούχων στους πλημμυροπαθείς

SHARE THIS

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, προσπάθησαν να περάσουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο που υπάρχει

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς κατοίκους στη συνοικία Νέο Δέλτα της Νέας Ιωνίας Βόλου, που χτυπήθηκε βαριά από την καταστροφική πλημμύρα πριν ένα μήνα, εξέφρασαν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο taxydromos.gr, χθες, οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους της συνοικίας και μοίρασαν μαζί με την Επιτροπή Αγώνα στις 60 οικογένειες, είδη απολύμανσης και καθαρισμού και είδη ατομικής προστασίας.

Επιπλέον τους κάλεσαν να απευθυνθούν στο Στέκι Αλληλεγγύης των Σωματείων στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη), που λειτουργεί για τις ανάγκες και την ανακούφιση πλημμυροπαθών, προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, προσπάθησαν να περάσουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους κατοίκους της συνοικίας, ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο που υπάρχει. Όπως ανέφεραν, μέσα από την έμπρακτη και πραγματική αλληλεγγύη και τον κοινό οργανωμένο αγώνα μπορούν να απαιτήσουν:

  • Να γίνει πλήρης αποζημίωση στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολουμένων και των λαϊκών οικογενειών.
  • Να δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες.
  • Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους με γενναία κρατική χρηματοδότηση, ώστε η γέφυρα στις Άσπρες Πεταλούδες, να μην ξαναπροκαλέσει πλημμύρα, με την πρώτη επόμενη βροχή.
  • Να γίνουν τώρα οι αναγκαίοι ψεκασμοί και απολυμάνσεις. Εξασφάλιση της επιδημιολογικής παρατήρησης με ευθύνη του κράτους. Παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.
  • Καταγραφή και διασφάλιση από τις κρατικές, δημοτικές και υγειονομικές υπηρεσίες των αναγκών τροφοδοσίας, πόσιμου νερού και φαρμάκων, τώρα, ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. Να χρησιμοποιηθούν υδροφόρες για την κάλυψη σε νερό για την καθημερινή υγιεινή.
  • Να προσληφθεί με γρήγορες διαδικασίες το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό στους δήμους της Μαγνησίας και στη ΔΕΥΑΜΒ για την πιο γρήγορη αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών. Να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών με σύγχρονα τεχνικά μέσα.
  • Να ελεγχθεί η στατικότητα και γενικότερα η κατάσταση των υποδομών, ιδιαίτερα, στα σχολικά κτήρια, με προτεραιότητα σ’ αυτά που ήδη παρουσίαζαν προβλήματα στο παρελθόν είτε λόγω κακοτεχνιών είτε λόγω παλαιότητας.
  • Αποκατάσταση των φθορών που έγιναν από την πλημμύρα (π.χ. οδικό δίκτυο, αγροτική οδοποιία, των επιχωμάτων των πρανών, κ.ά.).
  • Να καταβληθούν κανονικά τα ημερομίσθια για τους εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να πάνε στην εργασία τους ή αποχώρησαν νωρίτερα. Να μην χρεωθούν με «κανονική άδεια».

Επίσης, οι Διοικήσεις των Συνταξιουχικών Οργανώσεων απευθύνθηκαν στους συνταξιούχους της περιοχής που αντιμετωπίζουν κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Αυτό αφορά είτε στην καθυστέρηση απονομής σύνταξης στους νέους συνταξιούχους, ή στην διακοπή πληρωμής της προσωρινής σύνταξής τους για διάφορους λόγους, ή για κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα προσωπικό. Σκοπός είναι να παρέμβουν επίσημα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να απαιτήσουν ειδική προτεραιότητα στη λύση των προβλημάτων των συνταξιούχων των πλημμυροπαθών συνοικιών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων :

  1. 24210 31307 – του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ
  2. 24210 28325 – του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  3. 24210 23789 – του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ-ΤΣΑ )

Επίσης οι Διοικήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν την βοήθεια τους και σε άλλες περιοχές της πόλης του Βόλου και του νομού Μαγνησίας.

 

Exit mobile version