Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση οροφής σχολείου
MAGNESIANEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση οροφής σχολείου

SHARE THIS

Διαπιστώθηκαν προβλήματα και σε άλλες αίθουσες του κτιρίου. Κλείνει ολόκληρο το διδακτήριο για επισκευές.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η κατάρρευση ταβανιού δημοτικού σχολείου στον Βόλο την περασμένη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του gegonotanews, η Εισαγγελία ανέθεσε σε πταισματοδίκη την υπόθεση που αφορά στην πτώση σοβάδων της έκτης τάξης, για καλή τύχη όλων την ώρα που η τάξη βρισκόταν σε διάλειμμα. όπως αναφέρεται, στο σχολικό κτίριο  οι φθορές είναι τεράστιες και ακόμα και η ταράτσα, έχει μετατραπεί σε λίμνη. Από τις αυτοψίες προέψυψε ότι 4 τάξεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι γονείς χθες απαίτησαν να μην μπουν τα παιδιά για μάθημα και ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος σε διάλογο με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων απάντησε πως δεν θα αποφασίσουν εκείνοι εάν θα κλείσει ή όχι το σχολείο, προσπαθώντας να  υποβαθμίσει το γεγονός.

Η Εισαγγελία ζητά να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που έχει στείλει το σχολείο και η Πρωτοβάθμια, τα οποία περιγράφουν την επικινδυνότητα, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική κοινότητα. Η Προκαταρκτική αφορά παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου.

Σύμωνα με τελευταίες πληροφορίες και έπειτα από την έντονη αντιπαράθεση με τους γονείς, ο Δήμος αποφάσισε τελικά σήμερα να κλείσει συνολικά το διδακτήριο στο οποίο συστεγάζεται το δημοτικό σχολείο, προκειμένω να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Exit mobile version