#ΒoycotGreekMedia: Γιατί οι χρήστες των social media καλούν σε μποϊκοτάζ των ΜΜΕ;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#ΒoycotGreekMedia: Γιατί οι χρήστες των social media καλούν σε μποϊκοτάζ των ΜΜΕ;

SHARE THIS

Τις τελευταίες ώρες υψηλά στις τάσεις του Twitter βρίσκεται το hashtag #boycotGreekMedia, ως αποτέλεσμα μίας σχέσης από-ευθυγράμμισης κοινού-ΜΜΕ που ενισχύεται όλο και περισσότερο.

Οι πολίτες όλο και πιο μαζικά απαντούν στην φαλκίδευση και τον πατερναλισμό της ενημέρωσης, ιδίως έπειτα από ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ της χώρας, που τις τελευταίες ημέρες προβάλλουν κομμένα βίντεο, τους αφαιρούν τον ήχο, κόβουν απόψεις στον αέρα.

Μπορεί τόσο καιρό οι φωνές που μιλούσαν για συστημικά Μέσα με μονομερή ρεπορτάζ να φάνταζαν γραφικές και μεμονωμένες, ωστόσο μετά τα τελευταία γεγονότα, έχουν πυκνώσει επικίνδυνα.

Η από-ευθυγράμμιση του κοινού με τα Μέσα είναι πια σαφής. Μετά τη λίστα Πέτσα, που για πολλούς ήταν αυτή που διαμόρφωσε για μήνες την ειδησεογραφία, τις τελευταίες μόνο ημέρες, έχουν υπάρξει τρανταχτά παραδείγματα παραπληροφόρησης.

Σήμερα, υψηλά στις τάσεις του ελληνικού Twitter βρίσκεται το hashtag #boycotGreekMedia, ως αποτέλεσμα μίας συνεχούς διάβρωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στα Μέσα που τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε.

Γιατί καλούν σε μποϊκοτάζ;

Πρώτα ήταν το ρεπορτάζ του STAR για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με το οποίο ο ηθοποιός- σκηνοθέτης βρέθηκε να «κατηγορείται για το τίποτα»!

Μετά, ήταν η αμφιλεγόμενη δήλωση της Τατιάνας Στεφανίδου για τον Δημήτρη Λιγνάδη, που προκάλεσε οργή στους τηλεθεατές και τους χρήστες των social media καθώς έκριναν ότι η παρουσιάστρια επιχειρεί κατά κάποιο τρόπο να θυματοποιήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ πολλοί ήταν κι εκείνοι που επανέφεραν στη δημοσιότητα το ντροπιαστικό γκάλοπ της ίδιας παρουσιάστριας για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη συνέχεια, προστέθηκε το «κόψιμο» της Λιάνας Κανέλλη από τον ΣΚΑΪ, επειδή μετέφερε on air τις απαράδεκτες δηλώσεις αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη.

Έπειτα, ξανά το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR,  προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο με τους αστυνομικούς που φωνάζουν εκδικητικά «Πάμε να τους γαμή…με, Να τους σκοτώσουμε…», κομμένο και παραποιημένο ώστε να μην ακούγονται οι ντροπιαστικές φράσεις των αστυνομικών σε βάρος πολιτών!

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε ξανά και ο ΣΚΑΪ που προέβαλε χθες βίντεο από τη βίαιη εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ από τα ΜΑΤ και συγκεκριμένα το κυνηγητό σε δημοσιογράφο, χωρίς ήχο!

Exit mobile version