Wolt: Παρέμβαση στο υπ. Εργασίας για την ικανοποίηση αιτημάτων των διανομέων
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Wolt: Παρέμβαση στο υπ. Εργασίας για την ικανοποίηση αιτημάτων των διανομέων

SHARE THIS

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Απρίλη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων των διανομέων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Wolt».

Όπως δημοσιεύει το 902.gr, το Συνδικάτο σε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου έθεσε τα αιτήματα που έχουν διαμορφώσει οι εργαζόμενοι, ανέδειξε την ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς έχει διαμορφώσει το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεσαλώνουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εργολάβοι. Στο έδαφος αυτό, απαίτησε μέτρα για το εισόδημα και τα μέσα ατομικής προστασίας των διανομέων, αλλά και για να μπει φρένο στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στους «διαχειριστές στόλου». «Η ευθύνη είναι στη κυβέρνηση και την εταιρεία. Να πάρουν τώρα μέτρα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Δε δεχόμαστε άλλο να μας κάνουν μπαλάκι και πάσα από τον ένα στον άλλο», τονίζει το Συνδικάτο.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει νέα τριήμερη απεργία στις 29, 30 Απρίλη και 1 Μάη.

Διεκδικούν:

— Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο. Να φαίνεται αναλυτικά στην εφαρμογή κάθε διανομέα πως ακριβώς αμείβεται.

— Να σταματήσει η αδήλωτη εργασίας. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη «Wolt» με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.

— Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής – εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Exit mobile version