Ξαφά: Όχι αυξήσεις μισθών και οικονομική ενίσχυση, «καταναλώστε λιγότερο» (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξαφά: Όχι αυξήσεις μισθών και οικονομική ενίσχυση, «καταναλώστε λιγότερο» (Video)

SHARE THIS

Aπολύσεις στο ΕΣΥ, ιδιωτικοποιήσεις και… λιτότητα είναι οι προτάσεις της Μιράντας Ξαφά, η οποία εμμένει πιστή στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα.

Το νεοφιλελεύθερο όραμά της για την Δημόσια Υγεία ξετύλιξε χθες μιλώντας στο Kontra η πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, η οποία εμμένει πιστή στην «σκληρή» γραμμή της δημοσιονομικής προσαρμογής, της λιτότητας, του λιγότερου κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα η Μιράντα Ξαφά, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις υγειονομικού προσωπικού και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, μόλις υποχωρήσει η πανδημία.

«Προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι κρατικό. Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο. Δε χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά», πρόσθεσε.

Την ώρα μάλιστα που η χώρα μετράει καθημερινά δεκάδες νεκρούς και τα νοσοκομεία της χώρας «στενάζουν», με τους πολίτες να «δοκιμάζονται» από το τσουνάμι ακρίβειας που έχει προκαλέσει η πανδημία, η Μιράντα Ξαφά δήλωσε ότι από το 2023 θα πρέπει να επιστρέφουμε στο δημοσιονομικό καθεστώς πειθαρχίας, παροτρύνοντας τον κόσμο να μην ζητάει αυξήσεις μισθών και οικονομική ενίσχυση αλλά «να καταναλώνουμε λιγότερο».

Exit mobile version