Ξανά στις φλόγες η Εύβοια: Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Ισχυροί άνεμοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά στις φλόγες η Εύβοια: Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Ισχυροί άνεμοι

SHARE THIS

Ανεξέλεγκτος μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Κάρυστο Ευβοίας - Εκκενώνεται το Μαρμάρι - Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη και εκτός ελέγχου βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή Φυγιά Καρύστου Ευβοίας. Μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ιατρών. Εντολή για εκκένωση δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και για το Μαρμάρι Ευβοίας.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από εναέριες υπάρχουν μόνο ελικόπτερα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τις πτήσεις των καναντέρ. Σε ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Κάτοικοι της περιοχής σε μηνύματα που αναρτούν στα social media κάνουν λόγο ήδη για ζημιές σε σπίτια.

«Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός.

Ο Δημήτρης Ξυπόλητος δημοτικός σύμβουλος Μαρμαρίου μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6», είπε ότι η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 01:30 μέσα σε δάσος εκτός οικισμού. «Από τις 3:00 βγήκαμε με τα μεγάφωνα και καλούσαμε τον κόσμο να φύγει. Τώρα οικισμοί είναι εκκενωμένοι» είπε, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ξέρει πώς ξεκίνησε η φωτιά, ωστόσο «όποτε έχει ανέμους έχουμε φωτιές».

Ο ίδιος δήλωσε ότι κατά τις 4:00 άλλη μια φωτιά ξέσπασε κοντά στην Κάρυστο, ωστόσο αντιμετωπίστηκε αμέσως. «Δεν πρόκειται για ένα ενιαίο μέτωπο αλλά για τρία, τέσσερα διαφορετικά, είπε σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. «Οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί, Ας ελπίσουμε ότι θα ελεγχθεί», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η περιοχή έχει πολλά σπίτια είναι τουριστική, έχει μόνιμους κατοίκους και εξοχικά, και αυτό το διάστημα έχει αρκετούς επισκέπτες.

Ερωτηθείς για τις αναφορές κατοίκων για ζημιές σε σπίτια είπε ότι οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί και δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση αυτήν την ώρα.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Ελλάδα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Exit mobile version