Χανιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη φωτιά στο Ναύσταθμο Σούδας – Προληπτικές εκκενώσεις
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη φωτιά στο Ναύσταθμο Σούδας – Προληπτικές εκκενώσεις

SHARE THIS

Οι πυροσβέστες περιόρισαν μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες την φωτιά, ενώ τώρα αντιμετωπίζονται μικρές καύσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Χωρίς ενεργό μέτωπο έχει μείνει η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ναυστάθμου Σούδας, που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο ύψος της Εθνικής οδού.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, από τα Χανιά και τις Βρύσες, βρίσκεται στην περιοχή. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα μεταξύ των οποίων και υδροφόρες των ΟΤΑ και του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει κινητοποιηθεί και ελικόπτερο που κάνει κάτω απο ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες ρίψεις νερού.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β. Βαθρακογιάννης, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβέστες περιόρισαν μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες την φωτιά, ενώ τώρα αντιμετωπίζονται μικρές καύσεις μέσα στην καμένη έκταση. Η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε απο την αρχή ως ιδιαίτερα επικίνδυνη όχι μόνο επειδή ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά κινήθηκε πολύ γρήγορα και έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λόγω των ισχυρών ανέμων η ταχύτητα των οποίων φτάνει τα 8 μποφόρ.

Προληπτικές εκκενώσεις

Εκκενώθηκε προληπτικά ο παιδικός σταθμός και το σχολείο του Ναυστάθμου, ενώ γίνεται εκκένωση και του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. Το μέτωπο, που είναι μεγάλο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Ναύσταθμου Κρήτης στη Σούδα.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα 112, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς απαγορεύεται η πρόσβαση προς την Εθνική οδό με τα οχήματα να εκτρέπονται προς Μαλάξα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Exit mobile version