Αττική Οδός: 5.000 πολίτες εγκλωβισμένοι επί 20 ώρες – Διακοπές ρεύματος – Εγκλωβισμοί σε Αεροδρόμιο και Οινόη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική Οδός: 5.000 πολίτες εγκλωβισμένοι επί 20 ώρες – Διακοπές ρεύματος – Εγκλωβισμοί σε Αεροδρόμιο και Οινόη

SHARE THIS

Η πολυδιακηρυγμένη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά επικοινωνιακό τρικ - Χιλιάδες πολίτες εγκλωβισμένοι

Ατελείωτη είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών από την ανικανότητα της κυβέρνησης και της ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό παρά τις έγκαιρες προγνώσεις για την κακοκαιρία.

Περίπου 5.000 πολίτες παραμένουν επί 20 ώρες εγκλωβισμένοι στην κεντρικότερη (και ακριβότερη) οδική αρτηρία του Λεκανοπεδίου.

Η επιχείρηση του στρατού, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, είναι ακόμη σε εξέλιξη χωρίς να είναι γνωστό πότε τελικά θα απεγκλωβιστούν όλοι οι οδηγοί.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος από την έξοδο της Κάντζας προς το Αεροδρόμιο ενώ η TPAINOΣE διέθεσε ένα συρμό στον προαστιακό και μεταφέρθηκαν από την Αττική Οδό περίπου 300 άτομα σε ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν.E.O. Aθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διακοπές ρεύματος: Οι 24 περιοχές της Αττικής με προβλήματα

Συνεχίζονται και σήμερα, δεύτερη μέρα της σφοδρής χιονοκακοκαιρίας, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Πού έχει διακοπές ρεύματος στην Αττική.

Τα τελευταία στοιχεία για τις περιοχές όπου υπάρχουν διακοπές ρεύματος σήμερα 25/1 έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αττική, τα Μεσόγεια, τα βόρεια και τα νότια προάστια υπάρχουν αρκετά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Χωρίς ρεύμα είναι: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνας, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμος, Σαλαμίνα.

Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός. Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.

300 επιβάτες τρένου παραμένουν εγκλωβισμένοι επί 16 ώρες στην Οινόη

Εφιάλτης δίχως τέλος για 300 επιβάτες ενός τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 16 ώρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε μια επιβάτης στο OPEN, το τρένο ξεκίνησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι εγκλωβισμένοι καθώς δεν έχουν που να πάνε, και πλέον έχουν ξεμείνει χωρίς νερό και χωρίς τίποτα φαγώσιμο.

Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Εκατοντάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω των πτήσεων που ακυρώθηκαν μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος διαφυγής καθώς η Τροχαία δεν επιτρέπει σε κανένα μεταφορικό να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, ενώ στα δυο ξενοδοχεία που βρίσκονται ακριβώς δίπλα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων διότι διαμένουν τα πληρώματα των αεροσκαφών, με πολίτες να κοιμούνται στο πάτωμα!

 

Exit mobile version