Χάος στο ΠΑΜΑΚ: Φοιτητές έφαγαν «πόρτα» λόγω μέτρων και έλλειψης χώρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάος στο ΠΑΜΑΚ: Φοιτητές έφαγαν «πόρτα» λόγω μέτρων και έλλειψης χώρων

SHARE THIS

Το ΠΑΜΑΚ άνοιξε σήμερα για δια ζώσης εκπαίδευση, όμως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες φοιτητές ελλείψει χώρου, έφαγαν «πόρτα» και παρακολουθούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Όπως ακριβώς δε φαίνεται να έγινε καμία προετοιμασία για να ανοίξουν τα σχολεία, έτσι και τα Πανεπιστήμια, μοιάζουν παντελώς ανέτοιμα για την υποδοχή των φοιτητών.

Πολλοί φοιτητές, που είχαν στηθεί από νωρίς το πρωί σε ουρές, για να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, ή και αρνητικού rapid test, με σκοπό να παρακολουθήσουν επιτέλους, διά ζώσης τα μαθήματά τους, τελικά έμειναν εκτός του κτιρίου. Η δικαιολογία; “Έλλειψη αιθουσών“, σε συνδυασμό με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, και έτσι οι φοιτητές επέστρεψαν τελικά στην τηλεκπαίδευση.

Το παραπάνω μεταφέρει μιλώντας στο GRTimes και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Στυλιανός Κατρανίδης, σημειώνοντας επιπλέον ότι «αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών».

Γίνονται μαθήματα στην αίθουσα… μπάσκετ και το εστιατόριο!

«Δεχόμαστε δύο χρονιές φοιτητών: τους περυσινούς πρωτοετείς, αλλά και τους φετινούς», λέει συγκεκριμένα ο κ. Κατρανίδης, προσθέτοντας ότι οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου αποφεύγουν να κρατήσουν όρθιους φοιτητές στις αίθουσες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο ίδιος, μαθήματα γίνονται και στο γήπεδο μπάσκετ, το οποίο έχει εξοπλιστεί και διαμορφωθεί ανάλογα, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, αλλά και του εστιατορίου των καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ήδη γεμάτες αίθουσες. «Οι συνάδελφοί μου θα έχουν λιγότερο χώρο αν θέλουν να φάνε, αλλά αυτό γίνεται για την καλύτερη λειτουργία του πανεπιστημίου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Αναμέναμε ότι φέτος θα έχουμε προβλήματα συνωστισμού και αυξημένη επισκεψιμότητα, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ήμασταν κλειστά και ο κάθε άνθρωπος θέλει να έρθει στο πανεπιστήμιό του και να κάνει δια ζώσης μαθήματα, είναι μεγάλη η διάθεση των φοιτητών», λέει ακόμη ο κ. Καστανίδης, ο οποίος τονίζει ότι «εμείς, είμαστε εδώ για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε έτσι ώστε οι έλεγχοι στον προαύλιο χώρο να γίνονται πιο τακτικά, αλλά και να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ γνωστοποιεί ότι στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε προέδρους και υπηρεσίες, προκειμένου, όπως λέει, «να δούμε και να βελτιώσουμε ότι μπορούμε».

Όπως, ωστόσο, υπογραμμίζει ο ίδιος ο κ. Κατρανίδης, «οι αριθμοί των φοιτητών αυξάνονται, ενώ οι υποδομές παραμένουν ίδιες».

Υπενθυμίζεται, ότι προ ολίγων ημερών, είδαμε εικόνες ντροπής από τη Θεσσαλονίκη, με φοιτητές να περιμένουν σε τεράστια ουρά για ένα γεύμα στη λέσχη του ΑΠΘ, με τον διδάκτορα Ιστορίας, Σταύρο Παναγιωτίδη να δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες αναρωτώμενος:

«Ποιος από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτό το αίσχος θα άφηνε ποτέ το δικό του παιδί να σταθεί μια ώρα στην ουρά μέσα στο κρύο για να φάει ένα πιάτο φαγητό;;;»

Exit mobile version