ΧΑυγίτες πέταξαν τρικάκια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έξω από εκδήλωση για το Pride
VORIA.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΑυγίτες πέταξαν τρικάκια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έξω από εκδήλωση για το Pride

SHARE THIS

Ομάδα περίπου 10 ατόμων πέταξε τρικάκια μέσα από ΙΧ τα οποία είχαν το λογότυπο της ΧΑ και περιείχαν μηνύματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μεγάλη γιορτή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που κορυφώνεται σήμερα με την μεγαλειώδη πολύχρωμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ μπορεί να βρίσκεται στη φυλακή, θήλακές της όμως κυκλοφορούν ελέυθεροι διασπείροντας το μίσος. Πριν από μερικές ημέρες τα φασιστικά αυτά στοιχεία εμφανίστηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης λίγη ώρα πριν ξεκινήσει εκδήλωση στην Αίθουσα Νερού στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride.

Ειδικότερα, ομάδα περίπου δέκα ατόμων πέταξε τρικάκια μέσα από ΙΧ τα οποία είχαν το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και περιείχαν μηνύματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, ενώ ανερυθρίαστα υπήρχε και τρικάκι στο οποίο αναγραφόταν: «Δικαίωση στο εφετείο».

Παράλληλα άνοιξαν ένα ρατσιστικό πανό το οποίο έγραφε «Η “LGBTQ” ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά πριν αποχωρήσουν άναψαν και καπνογόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα στον χώρο του δημαρχείου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση «ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟ/ΑΜΦΙ/ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ: Συζήτηση για προκλήσεις των εκπαιδευτικών στο σχολικό περιβάλλον, τρόπους διαχείρισης περιστατικών, διασύνδεση και καλές πρακτικές από τη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – Δίπλα Σου”».

«Μάθημα αποδοχής vs. μηνύματα μίσους. Δύο κόσμοι παράλληλοι και διαφορετικοί. Μαντέψτε ποιος νίκησε στο τέλος και ποιος έφυγε σαν κυνηγημένος με καλυμμένο το πρόσωπο», ανέφερε σε ανάρτησή του το Thessaloniki Pride.

Exit mobile version