Χυδαιότητα είναι να ζητάς από το θύμα μιας τραγωδίας να «βάλει πλάτη» (Video)
EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χυδαιότητα είναι να ζητάς από το θύμα μιας τραγωδίας να «βάλει πλάτη» (Video)

SHARE THIS

Πόσο αμετροεπές και χυδαίο είναι να ζητάς από το θύμα μιας τραγωδίας που οφείλεται και στην κρατική διαχειριστική ανεπάρκεια να «βάλει πλάτη»;

Πολλά μπορεί να σχολιάσει κανείς για την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη. Από τις ερωτήσεις και το ύφος μέχρι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα με το οποίο συνοδεύτηκε και προωθήθηκε.

Όμως η χυδαιότητα που χώρεσε σε μόλις μία απάντηση συμπυκνώνει μάλλον όχι μόνο το μήνυμα της συνέντευξης αλλά και την αντίληψη των κυβερνώντων για τους πολίτες που πρέπει να υπομείνουν αγόγγυστα την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των υπευθύνων με… όποιο κόστος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να βάλουν και πλάτη μετά. Αν ζουν βέβαια.

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την απρόκλητη επίθεση οργάνων καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη, που θέλησαν να βάλουν πλάτη για τα θύματα της τραγωδίας και τις οικογένειές τους.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση της Ευδοκίας, που επέβαινε στο τρένο και μάλιστα τραυματίστηκε από την σφοδρή σύγκρουση.

«Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα τι θα με συμβουλεύατε;» ρώτησε η Ευδοκία.

«Καταρχάς είδα την εκπομπή που κάνατε κ. Θεοδωράκη και είδα αυτά τα οποία είπε δημόσια η Ευδοκία με πολύ θάρρος όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Θα έλεγα στην Ευδοκία που απ’ ότι κατάλαβα έχει ηλικία λίγο μεγαλύτερη από την μεγαλύτερή μου κόρη ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δεν γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι του μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει, να βάλει κι αυτή πλάτη».

Πόσο αμετροεπές και χυδαίο είναι αλήθεια, να ζητάς από το θύμα μιας τραγωδίας που οφείλεται και στην κρατική διαχειριστική ανεπάρκεια την οποία εκπροσωπείς τώρα ως Πρωθυπουργός να «βάλει πλάτη»;

Exit mobile version