Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Αθήνας:  «Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Αθήνας: «Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε»

SHARE THIS

Χιλιάδες πολίτες ενώνουν τις φωνές τους, για να μην έχουμε στην Ελλάδα νεκρό απεργό πείνας. Χιλιάδες πολίτες ενώνουν την φωνή τους για να μην μετατραπεί οριστικά η Ελλάδα σε ένα κράτος υπό αυταρχικό καθεστώς

Πορεία με σύνθημα «κανένας νεκρός απεργός πείνας» πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, πάνω από 1.000 διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χιλιάδες πολίτες ενώνουν τις φωνές τους, για να μην έχουμε στην Ελλάδα νεκρό απεργό πείνας. Χιλιάδες πολίτες ενώνουν την φωνή τους για να μην μετατραπεί οριστικά η Ελλάδα σε ένα κράτος υπό αυταρχικό καθεστώς. Δικηγόροι και νομικοί στην πρώτη γραμμή, για να προστατευθεί ο,τι έχει απομείνει από το κράτος δικαίου.

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει» σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση Αριστερές Οργανώσεις – Συλλογικότητες.

Mε συνθήματα, όπως: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «Οι ζωές των κρατούμενων μετράνε», ο κόσμος πέρασε μπροστά από τη Βουλή και έφτασε στο σημείο μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την πορεία βνα συνεχίζεται ως την Ομόνοια.

Exit mobile version