Χίος: Πτώση σοβάδων σε σχολική αίθουσα – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίος: Πτώση σοβάδων σε σχολική αίθουσα – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες

SHARE THIS

Η επικινδυνότητα των σχολικών κτιρίων έχει γίνει καθημερινότητα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

Ενδεικτικό παράδειγμα της απαξίωσης της δημόσιας παιδείας αποτελεί ακόμη ένα περιστατικό κατάρρευσης υποδομών σε σχολείο, αυτή τη φορά σε περιοχή της Χίου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το 902.gr, σοβάδες έπεσαν από το ταβάνι σε αίθουσα του 3ου Γυμνασίου της Χίου, ευτυχώς την ώρα που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκονταν μέσα. Παρόμοιο περιστατικό έχει γίνει ξανά στο παρελθόν. Το κτίριο είναι παλιό και χρειάζεται έλεγχο και επισκευές.

Κλιμάκιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νικήτα, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, επισκέπτεται το σχολείο, ενώ το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως πάρα το ότι έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο παραμένει αποκαρδιωτική.

Απαιτεί από τη δημοτική αρχή να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες επισκευές-ανακαινίσεις στο γερασμένο κτιριακό δυναμικό της πόλης και να προχωρήσουν με επείγοντα τρόπο ο προσεισμικός έλεγχος, οι μελέτες πυροπροστασίας, καθώς και ο απαραίτητος έλεγχος των καυστήρων όλων των σχολικών μονάδων!

Exit mobile version