«Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας»: Το ντοκιμαντέρ επικεντρωμένο στη Μάγδα Φύσσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας»: Το ντοκιμαντέρ επικεντρωμένο στη Μάγδα Φύσσα

SHARE THIS

Το νέο ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ Κουρούνη αναζητά τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί τελικά αυτό το φαινόμενο.

Μετά την πρώτη της ταινία, «Χρυσή Αυγή. Προσωπική υπόθεση», η ελληνογαλλίδα δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια Ανζελίκ Κουρούνη, μαζί με την ομάδα της παρακολούθησε στενά τη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης μέχρι την τελική απόφαση και παρουσιάζει την πορεία της Χρυσής Αυγής από την πολιτική εκτίναξη έως την αποκάλυψη και την κατάρρευση.

Η ταινία, που επικεντρώνεται στο πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα μέχρι το τέλος Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν προβολές στην Αθήνα.

Το ντοκιμαντέρ, που αναζητά τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα «Ποια αντίσταση;», έχει επιλεγεί μέχρι στιγμής σε 11 φεστιβάλ κινηματογράφου και έχει ήδη λάβει το βραβείο Best Feature Documentary στο Independent Women Film Festival στο Λος Αντζελες και μια τιμητική διάκριση στο Cine Pobre στη Λα Παζ της Βολιβίας.

Όπως δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, κατά τα γυρίσματα της ταινίας, η ίδια η Κουρούνη έχει δεχτεί απειλές, ενώ ο συνεργάτης της και σεναριογράφος Θωμάς Γιακόμπι έχει δεχτεί δυο φορές επιθέσεις από «άγνωστους» χρυσαυγίτες και βέβαια ο εξοπλισμός του συνεργείου τους έχει κλαπεί και καταστραφεί.

Λεπτομέρειες για την ταινία και τους τρόπους στήριξης των δημιουργών της, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Exit mobile version