Χρήστος Ρεκλείτης: «”Θα μιλήσεις;” μου είπαν – Ζήτω η δημοκρατία φώναξα» (Video)
SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρήστος Ρεκλείτης: «”Θα μιλήσεις;” μου είπαν – Ζήτω η δημοκρατία φώναξα» (Video)

SHARE THIS

Μετά την πτώση της Χούντας, ο Χρήστος Ρεκλείτης, μήνυσε τους βασανιστές του. Όσοι κατηγορούνταν απαλλάχτηκαν με βούλευμα

Βασανίστηκε με φάλαγγα, του ξερίζωσαν τα νύχια με τανάλια, του έκαναν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα, τον έθαψαν ζωντανό μέσα σε ένα κασόνι.

Ο λόγος γίνεται για τον Χρήστος Ρεκλείτη, ο οποίος μετά το πραξικόπημα της 21η Απριλίου 1967 πέρασε στην παρανομία, καθοδηγώντας τις πρώτες αντιστασιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων και των μαθητών.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ανέλαβε επικεφαλής της Οργάνωσης Αθήνας Νέων του Πατριωτικού Μετώπου, μέχρι της σύλληψή του στις 12 Απριλίου 1968 και τη μεταφορά του στο 505 Τάγμα πεζοναυτών στο Διόνυσο Αττικής, όπου βασανίστηκε άγρια επί 25 ημέρες.

Τον μετέφεραν ημιθανή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για ένα μήνα. Τον πήραν ξανά στο Διόνυσο για να συνεχιστούν τα βασανιστήρια εκεί, αλλά και στη Γενική Ασφάλεια, από όπου μεταφέρθηκε ξανά στο 401.

«Ένα άγημα, με περίπου δεκαπέντε πεζοναύτες, με πήγε προς το πεδίο βολής. Ήταν σκοτάδι. Με έβαλαν μπροστά από ένα βράχο και μου είπαν, “εδώ έχουμε θάψει κι άλλα καθίκια φοιτητές σαν και εσένα. Εδώ θα γίνει ο τάφος σου. Θα μιλήσεις;”Με πρόσταζαν συνέχεια να μιλήσω. Εγώ δεν μιλούσα με τίποτα. Τότε, φώναξε ο ένας “επί σκοπόν”. Αμέσως, κατέφτασε ένας από τους βασανιστές και με ρώτησε «για τελευταία φορά» αν θα μιλήσω.”Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η δημοκρατία”, του απάντησα. Φώναξε “πυρ”. Άκουσα κάτι πυροβολισμούς, αλλά όπως αποδείχτηκε είχαν βάλει αβολίδοτα μέσα».

Exit mobile version