Yπό έξωση ξανά η Ιωάννα Κολοβού – Χιλιάδες πολίτες «όμηροι» των εταιρειών διαχείρισης
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yπό έξωση ξανά η Ιωάννα Κολοβού – Χιλιάδες πολίτες «όμηροι» των εταιρειών διαχείρισης

SHARE THIS

Έχει συγκεντρώσει 35.000 από δωρεές για να αγοράσει το σπίτι της, που είχε εκπλειστηριαστεί, αλλά ο πλειοδότης ζητά όλο το ποσό συν νοίκι για όσο διαμένει σε αυτό.

Για τρίτη φορά με έξωση απειλείται η Ιωάννα Κολοβού, που έχει συγκεντρώσει 35.000 από δωρεές για να αγοράσει το σπίτι της, που είχε εκπλειστηριαστεί, αλλά ο πλειοδότης ζητά όλο το ποσό συν νοίκι για όσο η οικογένεια διαμένει σε αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η Ιωάννα Κολοβού, σύμβολο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, έλαβε για τρίτη φορά ειδοποίηση έξωσης, αλλιώς αυτή «θα εκτελεστεί αναγκαστικά με βίαιη αποβολή», γράφει το έγγραφο που της επέδωσε ο δικαστικός επιμελητής. Πριν από έναν χρόνο η απόπειρα βάρβαρης έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου και του γιου της, που πάσχει από διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, έπεσε πάνω σε ανθρώπινο τείχος και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Όπως καταγράφει η Εφημερίδα, πλειστηριασμός διαμερίσματος στον Αγιο Παντελεήμονα, του οποίου η ιδιοκτήτρια πέθανε πέρσι από κορονοϊό, ανεστάλη προχθές χάρη σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στην κόρη της, που έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα, από την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών στα γραφεία της doValue. Δασκάλα στην Καλλιθέα γλίτωσε την περασμένη εβδομάδα τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της έπειτα από διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ. Χιλιάδες πολίτες ανά την επικράτεια βρίσκονται στην ίδια μέγγενη, όπως οικογένεια στην Αρτα που καλείται από την ίδια εταιρεία να καταβάλει υπέρογκη προκαταβολή για να μη βγει το σπίτι της στο σφυρί, καθώς περισσότεροι από 6.000 πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας e-auction.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας «φάντασμα» LOTUS 4A ΙΚΕ, που αγόρασε το διαμέρισμα της οδού Αβύδου στου Ζωγράφου έναντι 90.000 ευρώ, ζητά όλο το ποσό συν 500 ευρώ τον κάθε μήνα για το διάστημα που η οικογένεια μένει σε αυτό. «Για άλλη μια φορά με εκφοβίζουν και με εκβιάζουν, παρόλο που ο ίδιος, εκείνο το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου, είχε προτείνει στον δικηγόρο μου να τα βρούμε και να μου πουλήσουν το σπίτι. Δεν ήταν δυνατόν να τα μαζεύαμε όλα μαζί. Θα το κάνουμε σιγά σιγά, είχαμε απαντήσει. Συγκεντρώθηκαν περίπου 35.000 υπό την αιγίδα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ. Πολλοί, άγνωστοί μου, έστειλαν πέντε ευρώ. Μου ερχόταν να βάλω τα κλάματα», δηλώνει η κ. Κολοβού στην «Εφ.Συν.».

«Είχα κάνει προσπάθειες για εξωδικαστική λύση. Είχα βρει παντού πόρτες κλειστές. Η Εθνική όμως είχε στόχο την αρπαγή του σπιτιού, γιατί εκατό μέτρα από εδώ θα γίνει στάση του μετρό. Το πούλησε σε γνωστό της. Αυτό λέγεται κλοπή σπιτιού», συμπληρώνει αναφορικά με αρχικά χρέη 15.000 σε κάρτες, που συμψηφίστηκαν σε ένα δάνειο, έπειτα από πρόταση της τράπεζας, και ζητά διακοπή της έξωσης.

Exit mobile version