Ζακ Κωστόπουλος: «Ζητάμε το αυτονόητο, δικαιοσύνη και τιμωρία»
FACEBOOK/ZAK KOSTOPOULOS ALEXANDROS KATSIS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζακ Κωστόπουλος: «Ζητάμε το αυτονόητο, δικαιοσύνη και τιμωρία»

SHARE THIS

Η επανεκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του 33 ετών Ζακ Κωστόπουλου ξεκίνησε με μαρτυρίες από τους συγγενείς και φίλους του. Οι κατηγορούμενοι, ένας κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλάκιση στην πρώτη δίκη, βρίσκονται ξανά ενώπιον του δικαστηρίου.

Στη σημερινή διαδικασία παρέστη μόνο ο μεσίτης, με την επόμενη συνεδρία προγραμματισμένη για τις 26 Ιανουαρίου 2024, όπου θα καταθέσουν ιατροδικαστές.

«Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους» δήλωσε η μητέρα του Ζακ εκλιπαρώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου της.

Οι οικείοι του θύματος, τόνισαν στο δικαστήριο πως οι δύο καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό, ακόμη και τώρα δείχνουν να μη έχουν κατανοήσει την βαρύτητα και την αγριότητα της πράξης τους.

«Πεντέμισι χρόνια τώρα ζητάμε το αυτονόητο: δικαιοσύνη και τιμωρία. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν είδαν αυτό που έκαναν σαν έγκλημα. Τους θεωρώ άκρως επικίνδυνους. Αν κάποιος είναι επικίνδυνος σε αυτή την ιστορία δεν ήταν το παιδί μου. Σας εκλιπαρώ για να αποδώσετε δικαιοσύνη», ανέφερε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Ελένη Κωστοπούλου μίλησε για έναν «ανοιχτό και γεναιόδωρο άνθρωπο» και πρόσθεσε πως από τους δράστες δεν άκουσε ούτε μία «συγγνώμη» για την πράξη τους. Μιλώντας για τις επιθέσεις που δεχόταν επειδή ήταν ομοφυλόφιλος είπε πως « ξέρουμε η ελληνική κοινωνία πόσο ομοφοβική και ρατσιστική είναι».

Νωρίτερα, ο Νίκος Κωστόπουλος, αδερφός του Ζακ, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «η αστυνομία ενημέρωσε τη θεία μου ότι ο Ζαχαρίας μπήκε να ληστέψει και σκοτώθηκε. Αυτό δεν επιβεβαιώθηκε γιατί δεν ήταν η αλήθεια. Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο δυστυχώς δεν θα μαθαίναμε την αλήθεια».

Exit mobile version