Έλον Μασκ: Χρήστες τρολάρουν το νέο αφεντικό του Twitter
AP RINGO H.W. CHIU,
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Χρήστες τρολάρουν το νέο αφεντικό του Twitter

SHARE THIS

Όπως όλοι γνωρίζουν πλέον, ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να διαθέσει μια συνδρομή 8 δολαρίων το μήνα που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να γίνει επαληθευμένος χρήστης στο Twitter. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι όποιος έχει αυτή τη στιγμή το “μπλε τικ” και δεν θέλει να πληρώσει, θα το χάσει, αφήνοντάς τον ενδεχομένως έκθετο στο να τον υποδύεται κάποιος άλλος.

Αντιδρώντας στην παραπάνω απόφαση με έναν χιουμοριστικό τρόπο, ορισμένοι χρήστες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις τελευταίες ημέρες δωρεάν επαλήθευσης – και αποφάσισαν να μιμηθούν μαζικά τον Έλον Μασκ.

Γρήγορα βέβαια ορισμένοι από αυτούς τους λογαριασμούς απαγορεύτηκαν, γεγονός που οδήγησε πολλούς να κατηγορήσουν τον Μασκ για υποκρισία, μετά τις προηγούμενες διακηρύξεις του για την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα.

Όταν αναζητάτε τον Έλον Μασκ στο Twitter, ο πρώτος λογαριασμός θα είναι προφανώς ο πραγματικός, γράφει το thegamer.com. Αλλά ακριβώς από κάτω, θα δείτε δεκάδες ψεύτικους λογαριασμούς του, μερικοί από τους οποίους αντιγράφουν ακόμη και την εικόνα του προφίλ του για να παρουσιάζουν μεγαλύτερη πειστικότητα.

Ένας τέτοιος λογαριασμός είναι του @ChrisWarcraft. Αλλάζοντας το βιογραφικό του, την εικόνα προφίλ και το όνομα χρήστη ώστε να ταιριάζει με αυτό του Μασκ, δημιούργησε μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα του CEO της Tesla.

Αμέσως βέβαια, το προφίλ του @ChrisWarcraft ανεστάλη, αλλά ο @jephjacques πήρε την σκυτάλη. Επιλέγοντας μια φωτογραφία προφίλ του Μασκ τραβηγμένη κατά τη διάρκεια της εποχής που δεν είχε μαλλιά, κατάφερε να αποφύγει – για την ώρα – το ban.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως, ο πιο πειστικός ψεύτικος λογαριασμός έδειξε στην πραγματικότητα γιατί η πλαστοπροσωπία είναι τόσο προβληματική στο Twitter. Ο χρήστης @eIonmusk – ο οποίος αντικατέστησε το “l” στο όνομα του Elon με ένα κεφαλαίο “i”, ανεστάλη πρόσφατα, πιθανότατα επειδή υποδύθηκε τον Musk. Ωστόσο, όταν αυτό εντοπίστηκε από άλλους χρήστες, πολλοί υπέθεσαν ότι ήταν πραγματικά αυτός και διέδωσαν ψευδείς ιστορίες για το πώς ένας απολυμένος υπάλληλος του Twitter απαγόρευσε τον λογαριασμό του καθώς εγκατέλειπε την εργασία του. Αποδεικνύει με τον τρόπο αυτό πως ψευδείς ειδήσεις όπως αυτή μπορούν εύκολα να διαδοθούν αν η επαλήθευση είναι ανοιχτή σε όποιον απλά πληρώνει.

Σε κάθε περίπτωση, το Twitter του Μασκ φαίνεται να είναι επιθετικό απέναντι σε όσους διασκεδάζουν με αυτό το θέμα. Ακόμα και λογαριασμοί που είναι ξεκάθαροι ότι είναι παρωδία και όχι πραγματικοί, αναστέλλονται, καθώς ο Έλον Μασκ φαίνεται να προτιμά τελικά την καταστολή από την ελευθερία του λόγου.

Exit mobile version