2021: Δεν θα χορταίνουμε να βλέπουμε την Τίλντα Σουίντον
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

2021: Δεν θα χορταίνουμε να βλέπουμε την Τίλντα Σουίντον

SHARE THIS

Έχω δει πόση σημασία έχει η ψυχική υγεία και γαλήνη και ένα περιβάλλον γεμάτο ανθρώπους που τους αγαπάς και σε αγαπούν, που δεν υπάρχει τοξικότητα.

Η Τίλντα Σουίντον είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα κινηματογραφικών παραγωγών. Ειδικά φέτος φαίνεται να έχει την τιμητική της.

Σε συνέντευξή της στην βρετανική Vogue, η ηθοποιός μίλησε για τις επερχόμενες ταινίες, την νέα ταινία της Τζοάνα Χογκ με έχει τίτλο «The Eternal Daughter», το «The Souvenir: Part II», αλλά και τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Ντόιλ με τίτλο «Immunodeficiency». Μίλησε επίσης για την πανδημία και τα lockdown, πως βίωσε η ίδια αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, εάν εκπληρώθηκαν τα όνειρά της και πως αντιλαμβάνεται την ευτυχία.

«Η πρώτη μου αντίδραση πανδημία και την καραντίνα ήταν αυτή που πιστεύω ήταν για τους περισσότερους – να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας γύρω μας. Είδα πολλές ταινίες, ξαναείδα κλασικές ταινίες και αντιλήφθηκα πόσο σημαντικός είναι ο κινηματογράφος και η μουσική στη ζωή μας. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του στη φαντασία των ανθρώπων και στην προσωπική μας ανάπτυξη, αυτό που λέει ο φιλόσοφος Σλάβοι Ζίζεκ ότι ‘χρειαζόμαστε το σινεμά για να δούμε μέσα μας ποιες επιθυμίες έχουμε’. Πέρασα βέβαια και πολλές μαύρες στιγμές, μου έλειψαν άνθρωποι και καταστάσεις».

Για την καθημερινότητα και τις προτεραιότητές της, η Σουίντον τόνισε ότι «με ενδιαφέρει να συνεχίζω να είμαι παραγωγική», προσθέτοντας ότι «έχω εγκατασταθεί στα Χάιλαντς της Σκωτίας γιατί νιώθω πιο ήρεμα εκεί από ό,τι στο Λονδίνο, έχω χρόνο και όρεξη να πειραματίζομαι καλλιτεχνικά και νιώθω ευγνώμων με όσα έχω καταφέρει».

Για την καλλιτεχνική της πορεία, η Σουίντον σημείωσε ότι ποτέ δεν είχε κάποια φιλοδοξία σαν καλλιτέχνης. «Αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αν με ρωτούσες όταν ήμουν 20 ετών τι θα ήθελα, θα σου απαντούσα να έχω μια υγιή οικογένεια, να έχω φίλους που θα γελάμε και να ζήσω στα Χάιλαντς, κοντά στη θάλασσα, με τα σκυλιά μου και τον κήπο μου. Σοβαρά μιλάω. Νιώθω ευλογημένη που κατάφερα να το πετύχω αυτό. Οτιδήποτε άλλο είναι ‘μπόνους’ για μένα. Ο καθένας διαμορφώνει τα όνειρα και τους στόχους του, αλλά έχω δει πόση σημασία έχει πλέον η ψυχική υγεία και γαλήνη και ένα περιβάλλον γεμάτο ανθρώπους που τους αγαπάς και σε αγαπούν, που δεν υπάρχει τοξικότητα».

Exit mobile version