«Boiling point»: Τι γίνεται στην κουζίνα, πίσω από την ήρεμη εικόνα ενός εστιατορίου;
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

«Boiling point»: Τι γίνεται στην κουζίνα, πίσω από την ήρεμη εικόνα ενός εστιατορίου;

SHARE THIS

Ρεαλισμός, αγωνία, ένταση, καταιγιστικός ρυθμός σε μια ταινία που μας κρατεί σε μια μόνιμη επαγρύπνηση, με το αναπάντεχο να βρίσκεται συνεχώς μπροστά μας.

Ο Άντι, σεφ ενός διακεκριμένου εστιατορίου φτάνει αργοπορημένος για να διαπιστώσει ότι όλα έχουν πάει πίσω λόγω μιας ξαφνικής επιθεώρησης από το υγειονομικό. Και τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί.

Μέσα στη διάρκεια μίας και μόνο βάρδιας, ο Άντι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του εστιατορίου καλούνται να αντιμετωπίσουν παράλογους πελάτες, τσακωμούς ανάμεσα στο προσωπικό, ατυχήματα, τραυματισμούς, ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και όλα αυτά με τις παραγγελίες να τρέχουν και την κουζίνα να πρέπει να ανταπεξέλθει.

Η ταινία επικεντρώνεται στον σεφ, έναν μάλλον κατεστραμμένο οικονομικά και προσωπικά τύπο, κάποτε αναμφισβήτητα ταλαντούχο που πλέον όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο και στη δουλειά του. Ωστόσο από το σενάριο δεν διαφεύγει και μια κρίσιμη αλήθεια, που όσοι δεν έχουμε εικόνα ή φίλους σε κουζίνα εστιατορίου, μας διαφεύγει: Το μαγείρεμα δεν γίνεται από τον σεφ, αλλά από τους βοηθούς και όσο καλή είναι η ομάδα του, τόσο πιο ποιοτικό είναι το αποτέλεσμα. Ο σεφ είναι πολλές φορές κάτι σαν διαχειριστής προσωπικού και κάνει δημόσιες σχέσεις, ειδικά στα μεγάλα και διακεκριμένα εστιατόρια.

Ο ήρωας που υποδύεται με τρομακτική πειστικότητα ο Στίβεν Γκρέιαμ, με δυσκολία μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ακόμα και σε αυτά και τα λάθη του οδηγούν σε καταστάσεις «βρασμού».

Το trailer της ταινίας από την πλατφόρμα Cinobo

Exit mobile version