Με μια μονότονη γκρίζα μπογιά επικαλύφθηκε ένα από τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη WD (Wild Drawing) που κάλυπτε την εξωτερική σκάλα της βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
«Οι προτεραιότητες του Πολυτεχνείου εν μέσω covid… Γκρίζα γυαλιστερή λαδομπογιά (ούτε καν το χρώμα του αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδίου) η αισθητική τους», σχολίασε χρήστης του διαδικτύου.
Το έργο ανήκει στο street artist WD, ο οποίος έχει δημιουργήσει και το πασίγνωστο έργο τέχνης στο Μεταξουργείο.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Χρήστος Δεμέτης με ανάρτησή του στο facebook:
“Στην πατρίδα του Banksy, το Birmingham, τα έργα του προστατεύονται ως σύγχρονα έργα τέχνης, πλήρως ενταγμένα στην αισθητική της πόλης (https://bit.ly/3gmUHa8).
Στην Ελλάδα, κάποιοι αποφάσισαν να σβήσουν έργο του WD street art, ενός από τους πιο αναγνωρίσιμους εν ενεργεία street artist στον πλανήτη που έχουμε την τιμή ως χώρα να μας “προτιμά” για τα έργα του.
Απο τη μια είναι γνωστό πως η μοίρα του γκραφίτι είναι να το “πατάνε’, από την άλλη όμως φαίνεται πως η παρέμβαση εδώ, έγινε με τρόπο θεσμικό.
Και δυστυχώς, αυτή είναι η νέα “κανονικότητα”, όπως μας λέει και ο ίδιος >> https://bit.ly/2X3R41z
Η τραγική ειρωνεία είναι πως η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου που στερεί τη μόρφωση από τον Βασίλη Δημάκη, έχει ως “cover” στο προφίλ της στο Twitter την “κουκουβάγια” του WD (https://bit.ly/2LY3X6E). Ένα έργο ενός μετανάστη από το Μπαλί, που σηματοδοτεί την ελευθερία έκφρασης.
(Φωτογραφία του πριν και του μετά, Γρηγόρης Θανάσουλας (Grigoris Thanasoulas))”.
Έτσι, καθίσταται πλέον πασιφανές, ότι η αισθητική της πόλης, δεν καθορίζεται από εκείνους που αναζητούν τρόπους να την κάνουν πιο όμορφη. Το μουντό γκρίζο μοιάζει να είναι θεσμικά μονόδρομος!