«The Tinder Swindler» ή πως η δύναμη της εικόνας εξαπατά και εκδικείται όσους την πατήσουν
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

«The Tinder Swindler» ή πως η δύναμη της εικόνας εξαπατά και εκδικείται όσους την πατήσουν

SHARE THIS

Ο Simon Leviev, γιος Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου με διαμάντια, πλούσια ζωή, ταξίδια σε όλο τον κόσμο, γοήτευσε αρκετές γυναίκες μέσα από την εφαρμογή Tinder μέχρι που ανακάλυψαν πως τίποτα από όλα όσα έλεγε ότι κάνει ή είναι, δεν ισχύει.

Ο Simon Leviev, γιος Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου με διαμάντια, πλούσια ζωή, ταξίδια σε όλο τον κόσμο από την Ρώμη και την Μύκονο μέχρι εξωτικούς προορισμούς, γοήτευσε αρκετές γυναίκες μέσα από την εφαρμογή Tinder μέχρι που ανακάλυψαν πως τίποτα από όλα όσα έλεγε ότι κάνει ή είναι, δεν ισχύει. Το μόνο που ήταν πραγματικότητα ήταν να αποσπά από τις γυναίκες πολλά λεφτά, υποτίθεται για τις «επικίνδυνες δουλειές» του.

Σε σκηνοθεσία της Felicity Morris, σκηνοθέτρια σειρών ντοκιμαντέρ όπως το «Don’t F**k with Cats» για μια ομάδα ανθρώπων που κυνηγούν έναν τύπο που ποστάρει βίντεο με δολοφονίες γάτων ή το «Women in Prison» για την ζωή σε γυναικείες φυλακές, το ντοκιμαντέρ διεισδύει στις σχέσεις που αναπτύσσει ο Simon Leviev και αναδεικνύει τις όψεις του δίκαιου και του εγκλήματος, καθώς και τη σύνδεση αυτών των εννοιών με την σύγχρονη διαδικτυακή πραγματικότητα.

Στο «The Tinder Swindler» μιλούν μερικά από τα θύματά του, όπως οι Pernilla Sjoholm και Cecilie Fjellhoy, με τη σκηνοθέτρια να εστιάζει κυρίως στις δύο αυτές γυναίκες που διηγούνται τα όσα βίωσαν. Πρόκειται για ένα συνεχές voice over που μπορεί ενίοτε να κουράζει, ωστόσο αναδεικνύονται πτυχές της δράσης του Simon Leviev που υπογραμμίζουν την εξαπάτηση και τον κίνδυνο που ενέχει πολλές φορές η δύναμη της εικόνας.

Το trailer του ντοκιμαντέρ

Exit mobile version