Τα αποκαλυπτήρια του νέου έργου του διάσημου καλλιτέχνη έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον. Η φωτογραφία του ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Ο Banksy είναι ο πιο δημοφιλής εικαστικός καλλιτέχνης του καιρού μας και αυτό το κατάφερε μέσα από κωμικά και άκρως εμπρηστικά street art.

Πάντα επίκαιρος, ο Banksy θεώρησε υποχρέωσή του να δηλώσει φανερά την υποστήριξή του σε όλους όσους ρίχτηκαν με γενναιότητα και αυτοθυσία στη μάχη κατά του φονικού ιού. Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ είπε: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσους εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας. Ένα εμπνευσμένο φόντο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς».

Το νέο έργο του θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και κατόπιν θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του ΕΣΥ.