Θηλυκότητες της Ανοιχτής Ορχήστρας, εμπνευσμένες από τη δύναμη του τραγουδιού της Vivir Quintana, δημιούργησαν την ελληνική απόδοση του τραγουδιού σε μια προσπάθεια να σταθούν η μία δίπλα στην άλλη και ταυτόχρονα απέναντι στην πατριαρχία και τη βία που αναπαράγει.

Το τραγούδι εντάχθηκε στο γενικότερο κάλεσμα της Ανοιχτής Ορχήστρας σε μουσική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, όπου μαζί με την Ανοιχτή Φεμινιστική Συνέλευση, το Μωβ, τις Οιστρογόνες, τη Συνέλευση 8 Μάρτη, τις Μελίρειες, το Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «η φωνή της» και πλήθος κόσμου που θέλησε να σταθεί μαζί τους, ένωσαν τις φωνές τους σε μια μουσική δράση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ταυτόχρονα, έγινε ανοιχτό κάλεσμα προς θηλυκότητες σε όλη την Ελλάδα να αποστείλουν τη δική τους εκτέλεση του “Τραγουδάμε δίχως Φόβο”.

Το βίντεο αυτό αποτελεί μια καταγραφή αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία φιλοδοξεί να μοιραστεί τη δύναμη του τραγουδιού με όσες περισσότερες μπορεί.

Βίντεο: Ιωάννης Μυλωνάς, Μαριέλλα Παναγιώτου, Θοδωρής Προδρομίδης, Filippos Krik, Στρατής Αναστασίου
Editing: Ines Perot
Ηχογράφηση πεδίου: Αγάπη Ζάρδα
Ηχολήψια στούντιο: Μάνος Γεωργακόπουλος, Πέτρος Κασιμάτης
Μίξη & Mastering: Μάνος Γεωργακόπουλος

Η ανοιχτή Ορχήστρα ευχαριστεί τη Διαπολιτισμική Χορωδία Μυτιλήνης “Cantaλαλούν”, το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Σίφνου (ΘΕΕΣ), τη Μάρθα Καψουλάκη, το Μουσικό Λύκειο Αθηνών, το Γυμνάσιο-Λύκειο Απερίου και όσες ακόμη απάντησαν στο κάλεσμά μας.
Τέλος, ευχαριστεί το θέατρο Ανάδυση που φιλοξένησε την ηχογράφηση του τραγουδιού.

«Για όλες τις θηλυκότητες και όλους τους ανθρώπους που αγκάλιασαν, στήριξαν και ενδυνάμωσαν το εγχείρημα.
Γινόμαστε όλες μαζί μια γροθιά!»