Ιερέας υπόσχεται να παλέψει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Πρόκειται για τον πατέρα της 19χρονης Luara Redfield, η οποία βρέθηκε νεκρή μετά από την εξαφάνισή της στην πόλη Mairinque της Βραζιλίας. Σήμερα, ο ίδιος σκοπεύει να υπερασπιστεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα για να τιμήσει τη μνήμη της κόρης του.

Ο Ιερέας που υπόσχεται να παλέψει για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

Ο ευαγγελιστής πάστορας, Henrique Leandro Ferreira, λέει ότι η κόρη του πάλευε για το κίνημα με όλη της τη δύναμη και ο ίδιος σκοπεύει να κάνει το ίδιο.
“Θα αγκαλιάσω τον αγώνα, γιατί το έχουν ανάγκη. Θα αντιμετωπίσω αντίποινα, επειδή είμαι ευαγγελιστής πάστορας, αλλά δε χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Το να χάσω την κόρη μου είναι ένας πόνος, που δεν έχω βιώσει ποτέ ξανά στη ζωή μου, δεν μπορεί να μετρηθεί” , δήλωσε στο Globo.
Η Laura, εξαφανίστηκε στις 10 Αυγούστου. Στις 22 του μήνα η σορός της βρέθηκε στην περιοχή Jardim Vitoria σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Το 18χρονο αγόρι της, Jhonatan Richard de Lima Moreira, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και ομολόγησε το έγκλημα.
Σύμφωνα με τον πατέρα της η Luara ήταν ακτιβίστρια και πάντα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετώπιζε προκαταλήψεις καθημερινά.
“Άνθρωποι μου έλεγαν, “Ουάου, πάστορας με τρανσέξουαλ αγόρι;” Θέλω να πάτε να γαμ****ε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει κανέναν. Οι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι όσο δεν υπάρχει σεβασμός για τη διαφορετικότητα των άλλων, θα υπάρχει πόλεμος, θάνατος. Είχε αφιερωθεί στον σκοπό περισσότερο από όσο αφιερώνονται οι περισσότεροι στη θρησκεία τους.”

Φωτογραφία της Luara Redfield | Εικόνα από Instagram

“Ένιωθα τη δυσκολία που αντιμετώπιζε. Τη δυσκολία μιας τρανς γυναίκας να βρει δουλεία. Υπήρχε ένα μαγαζί που της είπε ότι δε δέχονται ‘ανθρώπους σαν κι αυτήν’ και αυτό ήταν ένα χαστούκι στο πρόσωπό της. Προσπαθούσα να τη βοηθήσω να σηκώνεται νωρίς και να πηγαίνει να αναζητάει δουλειά, αλλά αυτό ήταν αρκετά δύσκολο. Άρχισε να πουλάει brigadeiro για επιβιώσει” .
Η Luis και Luara ζούσαν για αρκετό καιρό μαζί με τον σκύλο τους. Κάθε φορά που πηγαίναν μαζί βόλτα, αυτός επέμενε να δείχνει την αγάπη του για την κόρη του.
“Την αγκάλιαζα και τη φιλούσα για να δείξω ότι είναι η κόρη μου. Κάθε φορά που την έβλεπα, άλλαζε ο καιρός, έφερνε φως.” 
Πηγή: Avmag