Δ. Κουτσούμπας: «Τερατούργημα» το δήθεν φιλεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη
EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: «Τερατούργημα» το δήθεν φιλεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη

SHARE THIS

«Σύγχρονο δικαίωμα είναι να μπορεί κάθε εργαζόμενος, εργαζόμενη να ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και τον μισθό του», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, αποδομώντας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην τοποθέτησή του για το επίμαχο νομοσχέδιο Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι πυρήνας του νομοσχεδίου είναι η κατάργηση του οκταώρου, η εκτόξευση της απλήρωτης εργασίας με εργαλείο την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που θα επιβάλλεται με ατομικές δήθεν συμφωνίες – προϊόν των εργοδοτικών απειλών και εκβιασμών.

«Αφήστε αυτά τα “κουλά” ότι δήθεν με το νομοσχέδιό σας προστατεύεται η εργασία. Στα σίγουρα, αυτό που προστατεύετε είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα δικά τους κέρδη» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα.

Με αιχμή την δήλωση του αρμόδιου υπουργού από την Βουλή, ότι η απεργία απέτυχε, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι παρά τους ισχυρισμούς εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στα οποία δεν παρεμβαίνουν μόνο κομμουνιστές ή το ΠΑΜΕ, όχι μόνο εναντιώθηκαν στα μέτρα του νομοσχεδίου, αλλά βρίσκονται και στον απεργιακό αγώνα σήμερα.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ως «επιστέγασμα του αντιδραστικού περιεχομένου του νομοσχεδίου η κυβέρνηση φέρνει την πλήρη σχεδόν ποινικοποίηση της απεργίας, της συνδικαλιστικής δράσης, με την εισαγωγή προστίμων, ποινών φυλάκισης κατά εργαζομένων που αγωνίζονται για το δίκιο τους, φτιάχνοντας ήδη προκαταβολικά και τις κατηγορίες» και εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα αυτά τα μέτρα θα τα ακυρώσουν στην πράξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, με τη στάση τους μέσα στους χώρους δουλειάς.

«Η ουσία είναι μία: Όταν ξεφεύγουν τα όρια του ημερήσιου χρόνου εργασίας, καμία μελλοντική διευθέτηση χρόνου εργασίας δεν μπορεί να αναπληρώσει τις ανθρώπινες αντοχές που σπαταλούνται σε ένα 24ωρο» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ και δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το νομοσχέδιο επιχειρεί να νομιμοποιήσει το χάος των συμβάσεων της ευελιξίας, δημιουργώντας το έδαφος για ακόμα περισσότερη “ευκαιριακή” απασχόληση, με κάθε είδους σύμβαση του ποδαριού».

Exit mobile version