
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να ανακοινώσει τις ποινές για τους 57 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Στα έδρανα της υπεράσπισης έχουν πάρει τις θέσεις τους περισσότεροι από τριάντα συνήγοροι, ενώ στην αίθουσα βρίσκεται όπως πάντα και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.
Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι οι κατηγορούμενοι Αν. Μιχάλαρος και Χρ. Χατζηδάκης
Οι συγχωνεύσεις και το κρίσιμο ζήτημα
Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, καθώς οι περισσότεροι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινές για πολλαπλά αδικήματα.
Αυτό σημαίνει ότι η πρόεδρος θα ανακοινώσει τις ποινές για κάθε αδίκημα ξεχωριστά και στη συνέχεια θα ανακοινώσει και την συνολική ποινή που επιβάλλεται.
Σήμερα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, θα δοθεί ο λόγος πρώτα στην εισαγγελέα και στη συνέχεια στους συνηγόρους υπεράσπισης προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για το δικαίωμα των πελατών τους στην αναστολή.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορούμενους. Όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Για τους υπόλοιπους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Έξω από το Εφετείο είναι σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.