Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη εναντίον του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη εναντίον του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια

SHARE THIS

Ξεκάθαρο και εντός του κυβερνώντος κόμματος, το πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια.

Ολοένα και πιο ξεκάθαρο, ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, γίνεται το πόσο επικίνδυνο είναι τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια.

Δύο βουλεύτριες και πρώην υπουργοί της ΝΔ, η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασαν τις ριζικές τους αντιθέσεις επί αρκετών προβλέψεων του σχεδίου νόμου.

Η Μαριέττα Γιαννάκου  μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου, εξέφρασε τη διαφωνία της με 6 άρθρα επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζονται «σολομώντειες λύσεις» και «άκαμπτα και οριζόντια» μέτρα, διαφωνώντας τόσο με την εξίσου γονική μέριμνα, όσο και με την υποχρεωτική ποσόστωση στο χρόνο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά.

Τη σκυτάλη έπειτα πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις με άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα, «Εστία». Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «γονεοκεντρικό», υποστηρίζοντας πως «ακόμα κι αν θέταμε κριτήρια, αυτά θα έπρεπε να είναι παιδοκεντρικά».

Μίλησε, επίσης, για «αδιέξοδα στην καθημερινότητα του παιδιού», ενώ υπογράμμισε πως «όλοι οι θεωρητικοί του οικογενειακού δικαίου έχουν επικρίνει» συγκεκριμένες προβλέψεις του σχεδίου νόμου. Κλείνοντας, η κ. Κεφαλογιάννη κατέστησε σαφές ότι θα καταθέσει με την κ. Γιαννάκου προτάσεις, καθώς εντοπίζονται σημεία που «περιπλέκουν τα προβλήματα» και χρήζουν βελτίωσης.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Κων/νος Τσιάρας, παρέβλεψε την εσωκομματική κριτική που δέχτηκε, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως αναζητούν προφάσεις για να μη συμβάλουν σε αυτήν τη «γενναία μεταρρύθμιση». Σημείωσε ότι υπάρχει «μία κατά βάση θετική άποψη» για το νομοσχέδιο, αλλά «όχι από όλους» και ξεκίνησε την κριτική του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, η οποία αφορούσε ως επί το πλείστον το ύφος των διατυπώσεων.

Exit mobile version