Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στις Μυκήνες. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να ανακόψουν την πυρκαγιά με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος εκκενώθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα. Επί τόπου βρέθηκαν για να την αντιμετωπίσουν 27 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν αρχικά δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στη συνέχεια, έφτασαν ενισχύσεις και από ΝαύπλιοΆργος και Κόρινθο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες καταφθάνουν δυνάμεις από ολόκληρη την Πελοπόννησο ενώ είναι πολύ πιθανό να σταλούν και εναέρια μέσα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη.  Για την πυρκαγιά έχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτογραφίες από Arcadia Portal

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Άκτιο

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στα Παλιάμπελα, του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της επιχειρούν 31 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και δέκα οχήματα, ενώ δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Πηγή: Flash