Μετά από πόσες ώρες συγχρωτισμού μεταδίδεται ο κορονοϊός;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από πόσες ώρες συγχρωτισμού μεταδίδεται ο κορονοϊός;

SHARE THIS

Αλλοπρόσαλλα είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν από την κυβέρνηση οι πολίτες για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την σημερινή τηλεοπτική δήλωση του υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το άνοιγμα της χώρας στην κρουαζιέρα.

Και επειδή έχει προκαλέσει αίσθηση η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει την κρουαζιέρα (που έχει παγώσει διεθνώς) στην παρούσα συγκυρία με τη νέα έξαρση του φονικού ιού στη χώρα μας, ο δημοσιογράφος, ρώτησε τον υπουργό γιατί ανοίξαμε τελικά την κρουαζιέρα και ο κ. Θεοχάρης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Το μειονέκτημα της κρουαζιέρας, αυτό που λέγαμε πάντα ότι δεν αφήνουν πολλά χρήματα (σ.σ. οι τουρίστες)… Γιατί δεν αφήνουν πολλά χρήματα; Γιατί δεν μένουν για πολλές ώρες πάνω στα νησιά.

Έρχονται, πάνε τρεις ώρες, ξαναμπαίνουν στο πλοίο, προχωράνε… Δηλαδή σταματάνε σε πέντε λιμάνια από τρεις ώρες, δεκαπέντε ώρες! Αυτό είναι οι διακοπές τους.

Αυτό τώρα είναι πλεονέκτημα σε σχέση με την ασφάλεια!»

Δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, ο συγχρωτισμός διάρκειας τριών ωρών, δεν συνιστά κίνδυνο διάδοσης, αλλά ασφάλεια!

Αυτό μάλλον θα προκύπτει από κάποια νέα επιστημονική μελέτη που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά το υπουργείο Τουρισμού, διότι διαφορετικά τίποτα δεν θα μπορούσε να εξηγήσει αυτήν την απόφαση.

Την ίδια στιγμή λαμβάνονται (ορθώς) μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα μπαρ και στα ΜΜΜ και απαγορεύονται τα πανηγύρια, που η διάρκεια της παρουσίας των πολιτών σπάνια θα ξεπερνούσε τις τρεις ώρες!

Οι κρουαζιέρες λειτούργησαν εξαρχής ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία στα νησιά μας σίγουρα δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν ένα επιπλέον βάρος.

Η διάρκεια του συγχρωτισμού με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν μπορεί να αποτελεί κυβερνητικό επιχείρημα. Τα κέρδη των ναυτιλιακών, ίσως…

Exit mobile version