Μητσοτάκης σε Χατζηνικολάου: «Η Ελλάδα αλλάζει πίστα» – Κραυγαλέα ψέματα για τη συνταγογράφηση των τεστ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Χατζηνικολάου: «Η Ελλάδα αλλάζει πίστα» – Κραυγαλέα ψέματα για τη συνταγογράφηση των τεστ

SHARE THIS

O Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο αφήγημά του περί επιτυχίας της Ελλάδας στην πανδημία, φτάνοντας μάλιστα να δηλώνει ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης, δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ!

Όλα καλώς καμωμένα τα βλέπει σε γενικές γραμμές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβερνητική διαχείριση μίας σειράς καίριων ζητημάτων όπως η πανδημία και η Οικονομία.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο αφήγημά του περί επιτυχίας της Ελλάδας στην πανδημία, φτάνοντας μάλιστα να δηλώνει ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης, δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ, ενώ η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Η πολιτική του διαγνωστικού ελέγχου και το κόστος των τεστ σε άλλες χώρες της Ευρώπης διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αυστρία: Τα Rapid και PCR tests είναι δωρεάν. Κάθε κάτοικος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, αυστριακός ή μη πολίτης, μπορεί να κλείσει ραντεβού και να πάει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τους “Teststrasse”, σε κεντρικά σημεία των πόλεων, προκειμένου να κάνει τεστ εντελώς δωρεάν.
  • Γερμανία: Κάθε Γερμανός πολίτης ή μετανάστης, εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, δικαιούται ένα δωρεάν rapid test την ημέρα.
  • Δανία: Οι πολίτες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να κάνουν δωρεάν Rapid ή PCR test είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Δωρεάν τεστ δικαιούνται επίσης τόσο οι μετανάστες όσο και οι τουρίστες στη χώρα.
  • Ισπανία: Τα τεστ είναι δωρεάν για τους Ισπανούς πολίτες.
  • Γαλλία: Τα τεστ είναι δωρεάν για τους εμβολιασμένους, ενώ κοντά στα 50 ευρώ κοστίζει το PCR Test για τους ανεμβολίαστους, «όσο δηλαδή και στην Ελλάδα, με τη διαφορά ότι ο μέσος μισθός στη Γαλλία είναι υπερδιπλάσιος της Ελλάδα, 2,4 φορές υψηλότερος για την ακρίβεια».
  • Αγγλία: Στη χώρα δίνεται επίσης η δυνατότητα δωρεάν ελέγχου με Rapid και PCR test.

Εντύπωση πάντως προκαλεί στους χρήστες των social media ότι ο δημοσιογράφος δεν επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι υπάρχουν χώρες -και πέραν της Αυστρίας- όπου τα μοριακά τεστ είναι δωρεάν, αφήνοντας τον πρωθυπουργό να λέει δημόσια κραυγαλέες ανακρίβειες.

Παράλληλα, πολλοί θεωρούν μνημείο αναλγησίας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι αν και ήταν μία κακή χρονιά με 16.000 νεκρούς, «σώσαμε τον τουρισμό»!

Παρακάτω ο επίμαχος διάλογος και το σχετικό βίντεο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, τον εκνευρισμό, τη στεναχώρια του κόσμους, όμως, θα ζητήσω να πάρουμε μια μικρή απόσταση από τα γεγονότα για να δούμε πού είμαστε σήμερα σε σχέση με πού είμασταν πριν από ένα χρόνο.

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως, το 2021 σε σχέση με το 2020, ήταν μια πολύ χειρότερη χρονιά της πανδημίας στην Ελλάδα. Είχαμε 16.000 νεκρούς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως. Όμως, ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή.

 

Πανδημία

“Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας εξακολουθούν και κινδυνεύουν και απο τη μετάλλαξη Όμικρον”, είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: “Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τον εμβολιασμό και να κάνουμε πολλά τεστ. Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά τα πήραμε την κατάλληλη χρονική συγκυρία”.

“Ο ιός μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Διαχειριστήκαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι την κούραση όλων… Όμως πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Ως προς τους νεκρούς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως έχουμε το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί”.

“Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ και έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος. Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό”, είπε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και τονίζοντας ότι “δεν κατέρρευσε, ούτε θα καταρρεύσει”.

Μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε”, συμπληρώνοντας ότι “όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω”, αναφερόμενος στη δήλωση που είχε κάνει στη Βουλή για τις ΜΕΘ.

Εμβολιαστική καμπάνια

“Η επιχείρηση Ελευθερία ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποιήσαμε και το ύστατο όπλο της υποχρεωτικότητας. Και το όπλο αυτό, απέδωσε”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: “Δεν έχουμε πρόθεση να επεκτείνουμε περεταίρω την υποχρεωτικότητα”.

Για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, είπε πως “υπάρχει η επιλογή να κάνουν το σωστό. Δεν είναι υποχρεωτικό το πρόστιμο. Εμβολιάζεσαι και δεν το πληρώνεις”. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό, ο Πρωθυπουργός απάντησε πως “κάποια στιγμή ίσως η πανδημία γίνει ενδημία, σαν τη γρίπη και είναι πιθανό να εμβολιαζόμαστε ετήσια”. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση για γενικό lockdown.

Τεστ κορονοϊού

“Η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες των τεστ στην Ευρώπη. Υπάρχουν δομές που προσφέρουν δωρεάν μοριακό τεστ. Σε καμία χώρα της Ευρώπης, δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ. Κάποιοι μπερδεύουν το πλαφόν με την ορισμένη τιμή του μοριακού τεστ…”.

Σχολεία

“Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Άνοιξαν πολύ οργανωμένα και σπεύσαμε να καλύψουμε τα κενά. Ο τρόπος που χειριστήκαμε τα σχολεία ήταν σοβαρός και υπεύθυνος. Το 50+1 μας το επέδειξε η Επιτροπή”.

Οικονομία

Ερωτηθείς για την ανεργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Η ανεργία μειώθηκε από το 17% στο 13% και αυτό εν μέσω πανδημίας. Δεν πρόκειται να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι, παρά μόνο όταν ο αριθμός γίνει μονοψήφιος. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται με τις επενδύσεις. Αν φύγει η ομίχλη της πανδημίας, η ελληνική οικονομία έχει εξαιρετικές προοπτικές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε 80.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022. Επίσης θεσπίστηκε το πρώτο ένσημο”.

Για την ενεργειακή ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός ανέφερε: “Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παγκόσμιο και οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου. Θα στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όσο κρατήσει αυτό το κύμα ακρίβειας. Θα επιδοτηθεί από το κράτος το 50% της αύξησης για τις επιχειρήσεις μέσα στον Ιανουάριο”.

Αύξηση κατώτατου μισθού

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού: Θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου 2022. Εκτιμώ ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2%. Θα είναι μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η πολιτική μείωσης των φόρων δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά, απάντησε: “Οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Δεν είναι αυτή τη στιγμή στις προθέσεις μας να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο μέτρο”.

Εκλογές

“Αν έψαχνα πολιτικό παράθυρο να κάνω εκλογές σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε… όχι μόνο τον Σεπτέμβριο. Ουδέποτε η δημοτικότητα της κυβέρνησης δεν ήταν υψηλότερη από τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν τα πράγματα είχαν ηρεμήσει. Παράθυρα, λοιπόν, υπήρχαν και στο παρελθόν.
Έχω δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία διότι αυτό θεωρώ ότι είναι θεσμικά σωστό και επιβεβλημένο. Δεν έχω καμία πρόθεση να αλλάξω την άποψή μου.

Πιστεύω δε, μιας και με ρωτάτε, και νομίζω ότι είναι απολύτως θεμιτό ο κάθε Πρωθυπουργός να θέλει να επανεκλεγεί, ότι η κατάσταση στη χώρα το 2023 θα είναι καλύτερη από ό,τι είναι σήμερα. Άρα δεν εκτιμώ ότι τα πράγματα θα πάνε χειρότερα.
Επειδή πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και επειδή είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η οικονομία θα ανακάμψει και, Θεού θέλοντος, θα έχουμε τελειώσει νωρίτερα με το θέμα της πανδημίας, δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να σας πω ότι θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία”, είπε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο νέου ανασχηματισμού.

Έχω επίσης δημόσια δηλώσει ότι είμαι υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων που εξασφαλίζει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Θεωρώ απολύτως λογικό και δικαιολογημένο αν ένα κόμμα πάρει 38% ότι έχει μια ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, να μπορεί να κυβερνά μόνο του… Και πιστεύω ότι αυτοί οι 30 μήνες που κυβερνάμε απέδειξαν ότι αυτή η κυβέρνηση, που μπορεί μεν να είναι μονοκομματική αλλά είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει ενσωματώσει και πολλά στελέχη τα οποία δεν προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, από την παραδοσιακή κομματική μήτρα, είναι μια ευρεία κυβέρνηση ως προς τα χαρακτηριστικά της… Είμαστε μια κυβέρνηση που προτάσσουμε την αποτελεσματικότητα. Λοιπόν, αυτές οι κυβερνήσεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης, είναι πιο κατάλληλες”.

“Η πρόθεσή μου είναι να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τονίζω ότι η αυτοδυναμία δεν μας εγκλωβίζει στην ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε μόνο στελέχη τα οποία προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά επειδή προτάσσω την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα, αλλά και τη συνέπεια, στις επόμενες εκλογές θα κριθούμε για αυτά τα οποία θα κάνουμε την επόμενη τετραετία, για αυτά τα οποία θα πούμε. Αλλά θα κριθούμε και για αυτά τα οποία κάναμε και πόσο συνεπείς ήμασταν με το προεκλογικό μας πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι διαχειριστήκαμε πρωτοφανείς κρίσεις.
Τώρα, με ρωτήσατε για τον κ. Ανδρουλάκη. Δεν έχω να σας πω πολλά γιατί δεν έχω ακούσει πολλά. Έχω ακούσει κάποιες ενδιαφέρουσες πολύ γενικές τοποθετήσεις, ότι θέλει να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, άρα τοποθετείται εκ των πραγμάτων στην κεντροαριστερή και όχι στην κεντροδεξιά πολυκατοικία, αυτό κατάλαβα από αυτά τα οποία είπε.
Ίδωμεν, ο χρόνος είναι μπροστά. Εξάλλου, όπως σας είπα, έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μέχρι τις εκλογές”.

“Ο στόχος, ο πήχης στην απλή αναλογική μπορεί να είναι στο 46%, 47%. Δεν είμαι αιθεροβάμων, ξέρω ότι είναι ένας πάρα πολύ φιλόδοξος στόχος, αλλά δεν ψήφισα εγώ την απλή αναλογική. Εγώ ήμουν απολύτως συνεπής ως προς την πίστη μου στο ποιο είναι το καλύτερο εκλογικό σύστημα για τη χώρα”.

Δημοσκοπήσεις

“Δεν αμφισβητώ τις δημοσκοπήσεις ούτε όταν είναι θετικές ούτε όταν είναι αρνητικές για εμάς. Και είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί κάποια φθορά, είναι απολύτως λογικό. Από την άλλη είναι μια κυβέρνηση η οποία προσπαθεί πάρα πολύ, πιστεύω ότι έχει αλλάξει τους κανόνες για το τι σημαίνει μία σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε συνηθίσει.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες εθνικές κρίσεις, πιστεύω με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Και ταυτόχρονα, όπως σας είπα, προχωράμε σε πάρα πολύ σημαντικές αλλαγές οι οποίες μας επιτρέπουν να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της χώρας.
Πιστεύω ότι με τον τρόπο της, δηλαδή, η Ελλάδα, για να το πω λαϊκά, όπως τα έλεγαν τα παιδιά μας, αλλάζει πίστα. Και αυτό είναι κάτι το οποίο οι πολίτες, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αστοχίες -πρώτος εγώ τις αναγνωρίζω με πολύ μεγάλο θάρρος, μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθη- είναι κάτι το οποίο μας το πιστώνουν, αυτή τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα.
Και γι’ αυτό και πιστεύω ότι εξακολουθούμε να προηγούμαστε στις μετρήσεις με μεγαλύτερη διαφορά, το τονίζω, με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή την οποία είχαμε στις εκλογές του Ιουλίου του 2019″.

Διώξεις σε βάρος δημοσιογράφων και η λίστα Πέτσα

“Καταρχάς, σχετικά με το ζήτημα του τοπίου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάναμε -και σωστά κάναμε, το έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες- μία πολύ εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Και δώσαμε χρήματα, κρατικό χρήμα, σε παραπάνω από 1.000 μέσα -αν δεν κάνω λάθος- σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπήρξε μία Εξεταστική Επιτροπή η οποία ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δώσαμε τη συνταγματική δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να την κάνει αυτή την Εξεταστική Επιτροπή. Έχουν βγει τα συμπεράσματα, θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό έχει ουσιαστικά κλείσει.
Και αν με ρωτήσετε αν έχουμε πλουραλισμό σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχουμε μεγάλο πλουραλισμό στη χώρα. Ξέρετε, κάθε πρωί το πρώτο πράγμα το οποίο κοιτάμε είναι οι πρωινές εφημερίδες. Για δείτε λίγο τα πρωτοσέλιδα των πρωινών εφημερίδων, πόσες ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και πόσες στηρίζουν την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και αυτό σημαίνει ουσιαστικά πολυφωνία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης…

(Για τη λίστα Πέτσα) Δεν κάναμε εμείς την κατανομή. Η κατανομή έγινε με επαγγελματικά κριτήρια, ξέρετε καλύτερα εξάλλου εσείς πώς δουλεύει αυτή η αγορά. Εμείς βγάλαμε το κονδύλι, είπαμε αυτή είναι η καμπάνια την οποία θέλουμε να κάνουμε, άλλος μοίρασε τα χρήματα. Μάλιστα εμφανίστηκε στην Επιτροπή και έδωσε και τις σχετικές εξηγήσεις. Τώρα πληροφορήθηκα και εγώ ότι ο κ. Βαξεβάνης είναι κατηγορούμενος. Δεν έχω τίποτα να πω γιατί δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη. Θεσμικά μου απαγορεύεται. Το ερώτημα είναι γιατί παρεμβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί χειραγωγούνται από την κυβέρνηση; Αν το πιστεύει να βγει να το πει”.

Η αστυνομία στα πανεπιστήμια

“Η κυβέρνηση έχει ήδη αλλάξει το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία, σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις, να παρεμβαίνει. Και έχουν γίνει ουκ ολίγες παρεμβάσεις με τελευταία -μάλλον με προτελευταία, διότι έγινε και μία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο- την παρέμβαση που έγινε στο ΑΠΘ. Μετά από 30 και τόσα χρόνια απελευθερώθηκε ένα στέκι το οποίο ήταν υπό κατάληψη. Αυτά τελειώνουν πια στα ελληνικά πανεπιστήμια. Και πιστεύω ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί πια τα πανεπιστήμια να είναι χώροι γνώσης και όχι χώροι τραμπουκισμού και ανομίας.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στο ζήτημα αυτό η κυβέρνηση να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Η πανεπιστημιακή αστυνομία πράγματι απεδείχθη στην υλοποίησή της μια πιο σύνθετη άσκηση. Γιατί το λέω αυτό; Ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων πανεπιστημιακών αστυνομικών στην Κομοτηνή τη Δευτέρα. Καταλήξαμε ότι πρέπει να περάσουν από μία πολύ ειδική εκπαίδευση διότι μπαίνουν σε ένα ευαίσθητο χώρο.

Και με το που θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους οι πρώτοι θα πάνε στα πανεπιστήμια τα οποία είναι και τα πιο προβληματικά, διότι δεν είναι όλα τα πανεπιστήμια στην ίδια κατάσταση.
Όμως χρειαζόμαστε τη συνεργασία των Πρυτάνεων. Οι Πρυτάνεις έχουν υποχρέωση, βάσει του νόμου, να εκπονήσουν σχέδια ασφάλειας για τα πανεπιστήμια και πρέπει να καταλάβουν και αυτοί ότι έχουν μία υποχρέωση απέναντι στα ιδρύματα τα οποία υπηρετούν, να συνεργαστούν με την πολιτεία έτσι ώστε να τελειώνουμε πια μια και καλή με τα φαινόμενα αυτά.
Και κάτι ακόμα να σας πω, το οποίο μου κάνει πάντα εντύπωση: πειθαρχικό των φοιτητών. Είναι δυνατόν κάποιος, κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος μονίμως μπαίνει και τα σπάει να παραμένει φοιτητής; Γιατί δεν διαγράφεται; Δηλαδή, πείτε μου σε ποιο πανεπιστήμιο του κόσμου θα τα έκανες αυτά και δεν θα σε είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές.

Αυτά είναι θέματα τα οποία αφορούν τα πανεπιστήμια. Έχουν τα όπλα στη διάθεσή τους για να το κάνουν. Ακούω ότι συλλαμβάνονται «αιώνιοι φοιτητές». Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή θα πρέπει να δούμε το θέμα στην ολότητά του. Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι παρά τις καθυστερήσεις, και υπήρξαν, ναι, καθυστερήσεις στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το τονίζω, όχι της παρέμβασης στα πανεπιστήμια, ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία…”.

Αστυνόμευση στις γειτονιές

“Ήδη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Διάφορα ρεπορτάζ τα οποία βλέπω νομίζω δείχνουν μία βελτίωση σε επίπεδο αστυνόμευσης στις πιο δύσκολες γειτονιές της Αθήνας.
Ο σκοπός μας είναι να βγάλουμε τους αστυνομικούς στον δρόμο. Και πρέπει να σας πω ότι ένα παράπλευρο όφελος από την μεγάλη ψηφιακή επανάσταση η οποία γίνεται είναι ότι μπορούμε να αποδεσμεύσουμε κρατικούς λειτουργούς και αστυνομικούς. Αντί να ασχολούνται με διαδικασίες χαρτούρας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα να μπορούν να βγουν και να κάνουν ουσιαστικά την δουλειά τους και να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στις γειτονιές”.

Exit mobile version