Νέο “ράπισμα” από Ευρωβουλεύτρια: Το Predator χρησιμοποιείται ως πολιτική στρατηγική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο “ράπισμα” από Ευρωβουλεύτρια: Το Predator χρησιμοποιείται ως πολιτική στρατηγική

SHARE THIS

Συνεχίζεται το “ράπισμα” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από την Σοφί Ιν’τ Φελντ , η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι «Η εντολή διερεύνησης προς την PEGA φτάνει ως τον Μάιο, πιθανώς τον Ιούνιο. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε επί του παρόντος. Θα συνεχίσουμε την έρευνα».

Αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, η κ. Βελντ ανέφερε ότι «το κατασκοπευτικό λογισμικό χρησιμοποιείται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα, σαφώς ως πολιτική στρατηγική».

Έπειτα προσέθεσε:

«Σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να βασιστούμε σε πηγές εκτός κυβερνήσεων γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να μοιραστούν πληροφορίες μαζί μας. Για την Ελλάδα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει. Είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού να άρει την εμπιστευτικότητα για περιπτώσεις -ας πούμε νόμιμων- παρακολουθήσεων, όπως των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη. θα μπορούσε να ρίξει φως σε αυτές τις υποθέσεις. Το ίδιο και η Βουλή, θα μπορούσε να άρει την εμπιστευτικότητα των πρακτικών της εξεταστικής επιτροπής.

Υπάρχουν ήδη πάρα πολλές επίσημες πληροφορίες που θα μπορούσαν να δοθούν.Οι αποκαλύψεις από το Documento δεν είναι οι πρώτες, αυτό συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό, ήδη από πέρυσι. Οι Αρχές θα μπορούσαν να αντιδράσουν με λίγο καλύτερη αίσθηση του επείγοντος στην έρευνά τους. Τώρα υπάρχει έρευνα από τον εισαγγελέα, ελπίζω ότι θα γίνει γρήγορα.Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μιλάμε για γεγονότα.

Μου κάνει εντύπωση ότι έγινε έρευνα στην Intellexa που ήταν μία επίσκεψη στα γραφεία, έλεγχος χρήσης ενός έτους στους λογαριασμούς της, χωρίς κατάσχεση server και υπολογιστών, χωρίς κλήση για κατάθεση. Υποθέτω ότι τώρα όποιο τεκμήριο και να υπήρξε έχει εξαφανιστεί.Δεν είναι περίεργο να λέμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να βασιστεί σε κρατικές πληροφορίες για την Ελλάδα, όταν οι Αρχές κάνουν στην άκρη για να διασφαλίσουν ότι οι αποδείξεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες;Θα είμαι σαφής.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να έχει πλήρη δυνατότητα έρευνας, να κλητεύει άτομα να καταθέσουν ενόρκως, να έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα. Δεν έχουμε αυτή τη δύναμη αυτή την στιγμή. Είμαι περήφανη που κάνουμε την έρευνα, με όσα μέσα διαθέτουμε. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε πηγές από το κοινό δεν σημαίνει ότι τα συμπεράσματά μας είναι ψευδή. Σημαίνει μόνο ότι ίσως δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε σε δικαστήριο. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι αλήθεια.

Θεωρώ ότι έχουμε ήδη αρκετά κομμάτια του παζλ για να δείξουμε ότι υπάρχει πρόβλημα.Διορθώστε με αν κάνω λάθος, ο Κ. Μητσοτάκης δεν αρνείται την ύπαρξη και την ακρίβεια της λίστας των 33 -και ίσως και άλλων που θα ακολουθήσουν. Απλώς λέει ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με αυτές και πρόκειται για “εξωτερικό” δράστη.

Δεν είναι πολύ πιθανή ερμηνεία, αλλά ας δούμε τι θα βγει από τις έρευνες. Καταλαβαίνω την αναστάτωση από την έλλειψη απτών αποδείξεων. Αν διαβάσετε όμως την έκθεση, την σύνδεση των σημείων, δείχνουν μία εικόνα που είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί κανείς. Πρέπει να υπάρξει μια “ενθάρρυνση” προς κυβερνήσεις και Αρχές να ερευνήσουν, να συγκροτηθούν κοινοβουλευτικές επιτροπές αντί να εμποδίζονται στην έρευνά του.

Μία “ενθάρρυνση” στις κυβερνήσεις για αστυνομική έρευνα, για κλήση της Europol να έρθει να βοηθήσει.Αντί να επικρίνετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που προσπαθεί να κάνει κάτι, όταν δεν το κάνουν οι εθνικές κυβερνήσεις, θα πρότεινα να μιλήσετε στις εθνικές κυβερνήσεις και να τους πείτε να κάνουν το δημοκρατικό τους καθήκον».

Exit mobile version