O Guardian εκθέτει διπλά τον Μητσοτάκη: Το χάος έβαλε τέλος στην μιντιακή του προστασία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Guardian εκθέτει διπλά τον Μητσοτάκη: Το χάος έβαλε τέλος στην μιντιακή του προστασία

SHARE THIS

Ο Guardian επισημαίνει ότι όλο αυτό το χάος ανάγκασε ακόμη και τα ΜΜΕ να άσκησαν τελικά κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Συνεχίζεται για ακόμη μία φορά ο διασυρμός της χώρας στον διεθνή Τύπο, αυτή τη φορά για το χάος που επικράτησε για την προαναγγελμένη κακοκαιρία Ελπίς, με χιλιάδες οδηγούς κι επιβάτες εγκλωβισμένους και χιλιάδες νοικοκυριά (ακόμη και τέσσερις ημέρες μετά) χωρίς ηλεκτροδότηση.

Εκτός από τις εικόνες ντροπής για την πρωτοφανή κατάσταση που επικράτησε με την απόλυτη παράλυση του επιτελικού κράτους,  ο Guardian σε ανταπόκρισή του σημειώνει ότι το χάος έβαλε τέλος στην προστασία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τα ΜΜΕ, αποδεικνύοντας πόσο στρεβλή είναι στην χώρα μας η έννοια της Δημοσιογραφίας, η οποία καθίσταται πλήρως χειραγωγήσιμη κι ελεγχόμενη.

Το δημοσίευμα εκθέτει διπλά την Κυβέρνηση: Αφενός για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους και τη διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κι αφετέρου για τον πατερναλισμό και την χειραγώγηση των ΜΜΕ.

«Σε μία χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται από τα ΜΜΕ, η κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσε να αγνοηθεί, όταν οι σκηνές χάους που καταγράφονταν ήταν ασυγχώρητες για κράτος- μέλος της ΕΕ» σημειώνεται στο άρθρο με τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια χιονοθύελλα οργής καθώς χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι στο χιόνι της Αθήνας»

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα, ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η Αθήνα δέχεται τόσο ισχυρή πίεση από χιονόπτωση.

Ακόμη, παραθέτει δηλώσεις του διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου κ. Λαγουβάρδου για επικίνδυνο κράτος που διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες, ο οποίος τονίζει ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί λεπτομερώς και έγκαιρα, αλλά οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις προγνώσεις: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία … σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για μία ακόμη φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Ο Guardian επισημαίνει ακόμη και την εμφάνιση της δημοσκόπησης της Abacus στην οποία οι πολίτες χαρακτηρίζουν τις υποσχέσεις για αποζημίωση ως επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης.

 

Exit mobile version