Ο Χρυσοχοΐδης επιτίθεται στους Πρυτάνεις: «Είναι εθισμένοι στην απειλή και μέρος του προβλήματος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρυσοχοΐδης επιτίθεται στους Πρυτάνεις: «Είναι εθισμένοι στην απειλή και μέρος του προβλήματος»

SHARE THIS

Μετά τους φοιτητές και τη νεολαία, στο στόχαστρο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκονται και οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που αντιτίθεται στα κυβερνητικά σχέδια για πανεπιστημιακή Αστυνομία.  

Για ακόμη μία φορά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στοχοποίησε όσους ανθρώπους εναντιώνονται στα σχέδια της κυβέρνησης για αστυνομοκρατία και στα Πανεπιστήμια.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε σήμερα από το βήμα της Βουλής, σφοδρότατη επίθεση κατά των πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας, απαντώντας έτσι στην αντίθεση της Συνόδου Πρυτάνεων για τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Δυστυχώς, είναι μέρος του προβλήματος… Εθίστηκαν στην απειλή της κακοποίησης, θεωρώντας το γεγονός αυτό ως ένα αναγκαίο κακό

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις κατά τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων για τους πρυτάνεις: «Η συνήθειά τους να διευθύνουν ανεχόμενοι και συνυπάρχοντας με τις ακραίες – βίαιες μειοψηφίες, δεν αποτελεί προσόν. Δυστυχώς, είναι μέρος του προβλήματος… Εθίστηκαν στην απειλή της κακοποίησης, θεωρώντας το γεγονός αυτό ως ένα αναγκαίο κακό».

Επίσης, χαρακτήρισε το αυτοδιοίκητο «τρύπα για το κράτος δικαίου» και αν η Πολιτεία επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της κατάστασης παραμένοντας με σταυρωμένα τα χέρια, τότε «θα είναι δύο φορές υπεύθυνη».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της ίδρυσης «πανεπιστημιακής αστυνομίας», όπως αυτή εισάγεται με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστήριξε: «Μακάρι σε μερικά χρόνια η αστυνομία να μη χρειάζεται στα πανεπιστήμια. Από θέση αρχής κανένας δεν θέλει να βλέπει την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ούτε η ίδια αστυνομία το θέλει. Όπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι η ύστατη καταφυγή καθώς το σύστημα δεν λειτουργεί».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την απαγόρευση συναθροίσεων, που πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων. «Ο νόμος για τις συναθροίσεις θεωρήθηκε casus belli. Τι έγινε τελικώς; Εμποδίστηκε κάνεις να διαδηλώσει; Εμποδίστηκαν μόνο οι 50-100 να κλείνουν τους δρόμους. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια ή έχουμε το θάρρος να λύσουμε επιτέλους το θέμα, γιατί το θέμα αυτό δεν αντέχεται άλλο και η δημοκρατική μας συνείδηση δεν αντέχει τον ευτελισμό» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Exit mobile version