«Λεφτά μπορεί να υπάρχουν για απευθείας αναθέσεις εν μέσω πανδημίας όχι όμως και για το υγειονομικό προσωπικό που προσελήφθη σε νοσοκομεία της χώρας για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να δοθεί επιτέλους μία λύση στην μη καταβολή των δεδουλευμένων των υγειονομικών.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι Υγειονομικοί που προσλήφτηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας τέλος Μαρτίου η μισθοδοσία τους καταβάλλεται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επίσης δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα.

Παρά τις παρεμβάσεις μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους Υγειονομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους υγειονομικούς».