Ράπισμα και από το AGI για τις υποκλοπές: Το σκάνδαλο «Predator» κάνει τον Μητσοτάκη να τρέμει
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Ράπισμα και από το AGI για τις υποκλοπές: Το σκάνδαλο «Predator» κάνει τον Μητσοτάκη να τρέμει

SHARE THIS

«Ούτε παραιτήσεις, ούτε πρόωρες εκλογές. Ο αέρας του σκανδάλου δεν θα σταματήσει να φυσά πάνω από την Ελλάδα»

Ο διεθνής διασυρμός της χώρας για το σκάνδαλο υποκλοπών που έχει ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων, εντός και εκτός συνόρων και έχει προκαλέσει πολιτικούς τριγμούς, δε φαίνεται να έχει σταματημό.

Διαρκώς δημοσιεύονται εκτενή κείμενα από μεγάλα διεθνή Μέσα, που εκθέτουν την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σειρά είχε σήμερα το AGI, δημοσιογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας, με εκτενές δημοσίευμα και τον τίτλο καταπέλτη: «Το σκάνδαλο «Predator» στην Ελλάδα που κάνει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη να τρέμει».

Πιο συγκεκριμένα, το Μέσο παρουσιάζει το χρονικό που περιλαμβάνει τις καταγγελίες Ανδρουλάκη, αλλά και αυτές των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη αναφορικά με τις παρακολουθήσεις τους.

«Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει την κατάσταση, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε για τις προσπάθειες παρακολούθησης, αν και λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του πήρε υπό τον έλεγχό του τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας», σημειώνει ο δημοσιογράφος που υπογράφει το δημοσίευμα, Carmelo Rapisarda.

«Ο επικεφαλής του ελληνικού κοινοβουλίου επανέλαβε τη θέση του περί λανθασμένων ενεργειών από την ΕΥΠ, τη λειτουργία της οποία υπεραμύνθηκε λέγοντας ότι “ένα λάθος δεν μπορεί να ακυρώσει τη σημαντικότατη προσφορά υπηρεσιών για την ασφάλεια της πατρίδας”, ακυρώνοντας κάθε κάλεσμα στο να πληρώσει τον “πολιτικό λογαριασμό” για το σκάνδαλο», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Εν συντομία, ούτε παραιτήσεις, ούτε πρόωρες εκλογές», υπογραμμίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στη χθεσινή Ολομέλεια στη Βουλή, τονίζοντας ωστόσο ότι η υπόθεση «δεν τελειώνει εδώ» και πως ο «αέρας του σκανδάλου δεν θα σταματήσει να φυσά πάνω από την Ελλάδα», σημειώνει για το επίμαχο άρθρο του Αλεξάντερ Κλαπ για τους New York Times.

Exit mobile version