«Ράπισμα» στην Κυβέρνηση από την DW: «Σε ερημώδη κατάσταση η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»
EUROKINISSI ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ράπισμα» στην Κυβέρνηση από την DW: «Σε ερημώδη κατάσταση η Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα»

SHARE THIS

«Παρακολουθεί δημοσιογράφους η ελληνική κυβέρνηση;» αναρωτιέται η Deutsche Welle σε ένα δημοσίευμα - καταπέλτη για την ελευθερία του Τύπου στην χώρα μας.

Καταπέλτης για το επίπεδο πληροφόρησης στην χώρα μας είναι το νέο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Deusche Welle, καθώς παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης να προωθήσει μία φιλελεύθερη εικόνα, το προβληματικό μιντιακό τοπίο της χώρας έχει αποκαλυφθεί και εκτός συνόρων.

Το δημοσίευμα της Deusche Welle αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη αλλά και στις διώξεις εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, της Γιάννας Παπαδάκου και της Ελένης Τουλουπάκη.

«Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί δημοσιογράφους;» είναι ο τίτλος του γερμανικού δημοσιεύματος το οποίο αναφερόμενο στις παραπάνω περιπτώσεις καταλήγει στο σχόλιο ότι «όλα αυτά τα περιστατικά δείχνουν ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα βρίσκεται σε ερημώδη κατάσταση».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται αναλυτικά στην παρακολούθηση του ερευνητή δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος εντόπισε ότι παρακολουθείται το κινητό του τηλέφωνο.

Ακόμη, εκφράζεται η απορία γιατί ο δημοσιογράφος έγινε στόχος παρακολούθησης της ΕΥΠ όταν ερευνούσε τραπεζικές συναλλαγές!

Παράλληλα, αναφέρεται στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης μέσω αλλαγής της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή πληροφοριών από τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την παρακολούθησή του Θ. Κουκάκη και τα συνδέει με τις αποκαλύψεις των Reports United.

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις υποθέσεις τόσο της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου όσο και της δικαστικού Ελένης Τουλουπάκη, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

Τέλος, η Deusche Welle τονίζει ότι οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα δεν έκαναν τίποτα εδώ και τρία χρόνια για να αποζημιωθεί η χώρα μετά την καταδικαστική απόφαση στις ΗΠΑ εναντίον της Novartis.

Exit mobile version