Σαμαράς: Καταψήφισε την τροπολογία της ΝΔ για την άδεια διαμονής σε μετανάστες
EUROKINISSI / ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Καταψήφισε την τροπολογία της ΝΔ για την άδεια διαμονής σε μετανάστες

SHARE THIS

«Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε»

Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, η ψηφοφορία για την τροπολογία του Υπουργού Μετανάστευσης που προβλέπει νέα διαδικασία άδειας διαμονής για μετανάστες κι αιτούντες άσυλο, που έφερε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η τροπολογία του Δ. Καιρίδη πέρασε με 262 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 1 παρών (αυτή της ανεξάρτητης βουλέυτριας, Αρετής Παπαϊωάννου). Στην ψηφοφορία μετείχαν συνολικά 295 βουλευτές.

Την τροπολογία καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως είχε προαναγγείλει, δηλώνοντας, «ό,τι είχα χρέος να πω το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε».

Πέντε βουλευτές/τριες απουσιάζαν από τη διαδικασία. Ο Σταύρος Μιχαληλιδης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ), ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης, ο Γιώργος Ασπιώτης, ο Πέτρος Δημητριάδης (Σπαρτιάτες) και η Έλενα Ακρίτα (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ).

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία 

Στο άρθρα του νομοσχεδίου ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με την απασχόληση σε αγροτικές εργασίες και με επενδύσεις, πολιτών τρίτων χωρών.

Επιπλέον, το άρθρο προβλέπει παράταση ενός έτους για την υποβολή αίτησης από εργοδότη ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου.

Όπως ορίζεται, «εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), μπορεί να υποβάλει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις απασχόλησης, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση του άρθρου 11 του ν. 4251/2014, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία».

Exit mobile version